U18 reiser til turnering i Midt-Østen

Liverpools U18-lag reiser til Midt-Østen med selvtillit etter seieren over Barnsley. Mark Lawrenson tror Arsenal er en perfekt trekning. Shanklys barnebarn støtter supporterne.

Revansje over Barnsley
Takket være mål av toppscorer Nathan Eccleston, Asrit Ajdarevic og det 16-årige stjernefunnet Adam Pepper fikk Liverpool-akademiet revansjere A-lagets tap mot Barnsley i FA-cupen. 3-0 vant U18 under en kamp på Kirkby-Akademiet lørdag.

Hugh McAuleys lag drar nå til Midt-Østen for Jared-turneringen fulle av selvtillit.

Til tross for at U18-laget dominerte mot Barnsley, greide ikke de røde å få hull på byllen før i andre omgang. Men det var verdt å vente så lenge, da den unge svenske midtbanespilleren Astrit Adjarevic, lurte to forsvarsspillere før han skjøt i mål fra kanten av 16-meteren.

Så scoret Pepper sitt første mål for U18-laget, etter pasning fra Eccleston. Nathan Eccleston scoret masse mål for U18-laget før jul, men har ikke fått nettkjenning siden kampen mot Everton tidlig i januar. Før nå. Målet han scoret mot Barnsley var hans 18. for sesongen, etter pasning fra David Amoo.

- Det var en fin seier for laget. Det var atskillig bedre enn slik vi har spilt den siste tiden. Vi har spilt brukbart, men ikke fått mål. Mot Barnsley greide vi både å spille bra og - det viktigste av alt - score, sier McAuley.

U18-laget spilte som de pleier.

- I første omgang spilte vi bra, men hadde ikke hellet foran mål. Barnsley jobbet hardt og gjorde ting vanskelig for oss. Men i andre omgang vi trykket på og scoret tre mål. Det var premien for den jobben spillerne gjorde nå og i de siste ukene. Dette var akkurat det vi trengte før turneringen i De Forente Arabiske Emirater, sier McAuley.

U18-treneren sier at unge spillere svinger i prestasjonene.

- Dette er en læringskurve, men de har fått erfaring fra ligaen og ungdomscupen og vi har fått masse bra matching mot slutten av sesongen. Det er stadig mer slik at spillerne får ut det de prøver på på trening i kampene nå, sier U18-treneren.

To U16-spillere, Pepper og Jack Metcalf, spilte igjen for U18-laget og gjorde sine saker bra.

- Adam scoret jo til og med sitt første mål. Vi har brukt de siste kampene til å matche noen få nye spillere som vil være i spillertroppen neste sesong, og så langt har dette båret frukter.

Turneringen i De Forente Arabiske Emirater går i Abu Dhabi, der Akademiets tekniske direktør, Piet Hamberg, har jobbet i fem år. Fem lag deltar i påsketurneringen, før nye Academy-kamper venter etter påskehøytiden. De andre lagene som deltar er spanske Atletico Madrid, brasilianske Fluminese, Genarva fra Argentina og turneringens verter, Al Wadka.

Laget reiser sørover i morgen, onsdag. Deres første kamp går fredga, så en ny på søndag, mandag og tirsdag. Så vil Derby County bli første kamp på Kirkby-akademiet lørdag 5. april klokken 11 lokal tid.

- Vi vil avslutte denne sesongen sterkt. Å få delta i denne turneringen er en stor ære for oss. Dette vil være en god turnering for oss. Lagene vi møter har spillere som er litt eldre enn de fleste av våre gutter, men det vil være en god test. Forhåpentligvis kan vi gjøre en god figur og avslutte sesongen positivt når vi kommer tilbake, sier McAuley.

Mot Barnsley stilte U18 med følgende lag: Oldfield; Scott, Metcalf, Kennedy, O´Connor; Amoo, Highdale (Awang 85), Ajdarevic, Kacaniklic; Pepper (Parsonage 80), Eccleston. Ubenyttet reserve; Hansen.

Liverpool U18s tropp som reiser til Abu Dhabi: Hansen, Oldfield, Metcalf, Kennedy, O´Connor, Amoo, Highdale, Pepper, Dalla Valle, Pourie, Ajdarevic, Eccleston, Collins, Scott.

Lawrenson tror Arsenal passer de røde
Liverpool-legenden Mark Lawrenson tror at Liverpool gjorde en perfekt trekning da de fikk Arsenal i kvartfinalen.

- Jeg er ikke sikker på om Arsenal-spillerne har det som skal til for å vinne ligaen og Champions League. De har ikke hatt annet enn problemer siden uroen mellom Adebayor og Bendtner i semifinalen i Carling Cup mot Tottenham. Det var så tydelig at her er det snakk om spillere som ikke liker hverandre. Det framkaller en indre svakhet, og har ikke stoppet siden dette skjedde. De dro til Old Trafford, og spilte dårlig, og har blitt knust til biter etter Eduardos skade, sier Lawro som også kritiserer måten Arsenal-kaptein William Gallas har ledet sine tropper på.

Lawrenson har også uttalt at det er fordel Liverpool til Merseyside-derbyet 30. mars.

- Liverpool har lagt bak seg noen glimrende kamper på rad. Everton har også spilt bra, men du har liksom ventet på at seiersrekken skulle ta slutt en gang. Og det gjorde den som alle vet i helgen, sier Lawrenson som advarer alle røde om at de røde og blå kan være likt på poeng før derbyet, dersom Liverpool taper mot United og Everton slår West Ham til helgen.

Shanklys barnebarn støtter supporterunionen
Et hundretalls Liverpool-fans demonstrerte igjen mot de amerikanske eierne på Anfield sist lørdag. De møtte opp foran inngangen til direktørene bak Main Stand 45 minutter før kampstart for å vise hva de mener om Tom Hicks og George Gillett.

Tidligere på dagen, så hadde supporterunionen, kalt Spirit Of Shankly (SOS) hatt et møte på Olympia i West Derby Road. Her ratifiserte de organisasjonens statutter og utropte Bill Shanklys barnebarn Karen Gil, som sin høye beskytter.

SOS-formann Nicky Alt leste opp en uttalelse fra fru Gil, der hun takket unionens medlemmer for å kalle organisasjonens opp etter hennes bestefar.

- Det er en union i olympisk ånd, ren og ærlig. Det er en drøm om å vinne og fra noen som gir alt for denne klubben, og som er klare for å jobbe hardt og med integritet. I denne drømmen, så er pengene bare en måte å avslutte striden på, det er ikke avslutningen i seg selv. Min bestefar hadde en stor drøm for Liverpool Football Club og dere bidrar alle til å holde den drømmen levende. Det er folket med sine drømmer som oppnår ting. De har en visjon som driver dem framover. Vi kjenner uttrykket "Bill Shankly gjør folk glade", men jeg er sikker på at dere alle ville gjort ham glad dersom han hadde opplevd denne legendariske støtten som dere nå gir klubben. Jeg snakker på vegne av Shankly-familien når jeg sier at jeg av hele hjertet er bak Spirit Of Shankly, sa Gil.