Ubeleilig landslagsoppdrag for Mascherano

Javier Mascherano er tatt ut til å spille privatlandskamp for Argentinas OL-landslag i Los Angeles bare fire dager før Liverpool gjester Stamford Bridge. Hansen tapte med Danmark.

Javier Mascherano har blitt tatt ut til å spille en privatlandskamp for Argentinas OL-landslag mot Guatemala, i Los Angeles av alle steder, onsdag 6.februar. Liverpools midtbanespiller er en av tre overårige spillere i 18-mannstroppen. De to andre er Riquelme og Demichelis. Kampen inngår som et ledd i Argentinas forberedelser til de olympiske leker i Beijing i perioden 8.-26.august i år.

At Mascherano nå skal reise rundt halve kloden og tilbake i forbindelse med en privatlandskamp bare fire dager før Liverpool gjester Stamford Bridge, faller neppe i god jord hos Rafael Benitez. En lang og anstrengende reise som dette kommer meget ubeleilig nå midt i sesongen, og vil trolig medføre at Mascherano blir regnet som uaktuell til den viktige ligakampen mot Chelsea i London søndag 10.februar.

At Lucas og Mascherano er høyaktuelle for spill i Beijing i tiden rundt ligastart i august er heller ikke ideelt sett med Liverpool-øyne, selv om det er langt fra sikkert at sistnevnte fortsatt er Liverpool-spiller på det tidspunkt.

Tap for Hansen og Danmark
Martin Hansen sto hele kampen for Danmark U18 da de tapte 2-0 for Portugal i den første av to privatlandskamper i dag. Liverpool-målvakten måtte se en ball i nota bak seg i hver omgang. Begge scoringene kom etter dødballsituasjoner. Den første scoringen kom etter et kvarters spill, på et direkte frispark, og den må en feilplassert Hansen ta på sin kappe. Den andre scoringen var imidlertid sisteskansen sjanseløs på. En corner ble slått utenfor feltet, hvor Daniel Simao sendte en volley utagbart i krysset.