Uforandret transferbudsjett

Til tross for røde tall i regnskapet står transferbudsjettet til Rafa Benitez fast, men han må selge for å skaffe penger til å hente mulige nyervervelser som Albert Riera.

Andy Hunter i The Guardian skriver at Liverpools sommerhandel ikke vil bli influert av Liverpools nylige regnskap hvor man på Anfield opplevde et underskudd på £33M. Rafa Benitez skal ha fått satt til side et netto beløp da Hicks og Gillett foretok sin refinansiering i vinter. Ifølge Chris Bascombe i News of the World skal dette dreie seg om £20M. Hunter og Bascombe har tidligere arbeidet for lokalaviser på Merseyside og følger Liverpool FC tett.

Men £20M gir kun en toppspiller i dagens marked og Rafael Benitez står foran en strevsom sommer hvor han må finansiere mye av sin handling ved å selge spillere han føler han kan unnvære. Scott Carson, Steve Finnan, John Arne Riise og Jermaine Pennant regnes å være blant den kategorien, mens Peter Crouch selv nekter å skrive under en ny kontrakt med Liverpool. I tillegg vil Xabi Alonso gå til Juventus for at man skal kunne hente Gareth Barry fra Aston Villa.

Philipp Degen er klar på Bosman fra Borussia Dortmund og bare formaliteter skal gjenstå for Andrea Dossena skriver under på en avtale som vil kunne koste de røde £7M, og en regner altså med at Alonso vil gå ut døra mens Barry kommer inn.

Ifølge Liverpool Daily Post kan Albert Riera (bildet) hos Espanyol bli den neste som kommer til Anfield. 26-åringen har, slik nesten alle spanske spillere har det, en salgsklausul på £16M i sin kontrakt, men Rafa vil ikke være interessert i å betale i nærheten av det. Daily antyder et første bud på £9M for den høyreiste venstrevingen, og i Liverpool håper man at en ikke behøver å gå stort over det før man kan sikre seg en spiller som selv offentlig har ytret ønske om å forlate klubben i Barcelona.