Ulike overgangssummer oppgitt

Hva kostet Riera og Finnan? Hertha leier Voronin gratis. Blackburn mislyktes med bud på Pennant. Arsenal forsøkte seg på Alonso. Hvilken Botafogo? McAuley håper på positiv reaksjon.

Liverpool hentet i går Albert Riera fra Espanyol. Steve Finnan gikk motsatt vei, mens Andriy Voronin ble sendt på lån til Hertha Berlin. Pressen ser ikke ut til å enes om overgangssummene for Steve Finnan og Albert Riera.

*Liverpool Echo fastholder ved at Albert Riera kostet Liverpool £8M.

* Liverpool Daily Post mener Liverpool forhandlet seg frem til å betale et grunnbeløp på £5,5M for kantspilleren, men at Espanyol skal ha en betydelig del ved et eventuelt videresalg. Overgangen til Finnan skal ha vært en separat avtale med ukjent overgangssum.

* The Times skriver at Albert Riera til slutt ble kjøpt for £5,5M etter at de røde lot Steve Finnan gå motsatt vei. Prisen for Riera lå på rundt £8M. Slik at Finnan da verdsettes til £2,5M.  The Times hevder også at Espanyol har sikret seg rett til en god del av en fremtidig overgangssum dersom Riera selges i løpet av fireårskontrakten han har skrevet med Liverpool.

* The Independent mener Steve Finnan gikk for £1M.

* Spanske Marca opererte med 1 million euro for Steve Finnan, mens avisen Sport skrev symbolsk sum.

* Liverpool Daily Post skriver at Hertha Berlin ikke betaler noe for å låne Andriy Voronin, men at tyskerne betaler hele ukrainerens lønn.

* Jermaine Penannt er fortsatt Liverpools-spiller etter at Blackburn mislyktes med et bud på kantspilleren.

* The Independent hevder at Arsenal gjorde et siste desperat forsøk på å sikre seg Xabi Alonso før overgangsvinduet stengte. London-klubben skal ha kommet med et forbedret bud på £14M. Rafael Benítez har tidligere sagt at det ikke var nødvendig å gi selge spilleren, men at han var forberedt til å la midtbanemannen gå dersom en klubb la et bud tilsvarende prisforlangende på bordet.

Fra Botafogo i Ribeirao Preto
Liverpool forsterket reservelaget med 18-årige Vitor Coutinho Flora fra brasilianske Botafogo. Etter nærmere research så går det frem at spissen ikke kommer fra Botafogo i Rio de Janeiro, men fra Botafogo (SP) i Ribeirao Preto. Sistnevnte klubb spiller i Serie A2 i Campeonato Paulista, nivå to i delstatsserien i Sao Paulo. Klubben har blant annet fostret Socrates og Rai, de to eneste brødrene som har vært kaptein for det brasilianske landslaget.

McAuley håper på positiv reaksjon
Keeper Chris Oldfield måtte forlate banen med en skulderskade etter 15 minutter av Liverpool U18 sin kamp mot Coventry i helgen. Røntgenundersøkelsen viser at spilleren bør være klar til helgens kamp mot Nottingham Forest. De røde håper også at midtbanespilleren Adam Pepper blir klar, men Shane O'Connor er ute med en lyskestrekk. Ellers vil Alex Kacaniklic og Deale Chamberlain returnere fra landslagsspill.
U18-trener Hugh McAuley håper at laget kan slå tilbake etter det skuffende 0-2-tapet mot Coventry.
- Vi ser etter en positivt reaksjon. Men holdningene har ikke vært et problem for våre gutter. På lørdag er det ny kamp mot Forest, og vi må gå videre. Forhåpentligvis kan vi lære fra feilene vi gjorde mot Coventry. Det bør bli en god kamp mot Forest fordi de er et godt fotballag.