Ungarn til semifinale

Ungarn slo Spania 1-0 i U19-EM. Dermed er Ungarn videre mens Spania er utslått. Ingen duell mellom Németh og San José. Bouzanis trolig ute av mesterskapet grunnet skade.

Ungarn tok en råsterk 1-0-seier mot Spania i gruppespillet i U19-EM. Kampens eneste scoring ble satt inn av Oliver Nagy etter 71 minutter. Det ble dessverre ingen "rød" duell mellom Mikel San José og Krisztián Németh (bildet). San José satt på benken hele oppgjøret, mens alle våre tre ungarere fikk spilletid. Péter Gulácsi sto for en rekke fine redninger. Németh hadde et par avslutninger utenfor, og ble tatt av banen på overtid. András Simon klarte å pådra seg gult kort i løpet av de to minuttene han var på banen.

Oppdatert: I den andre kampen i gruppen beseiret Tyskland Bulgaria med 3-0. Det betyr at både Ungarn og Tyskland er videre til semfinale før de møtes i gruppefinale på søndag. Regjerende mester San José og Spania er utslått, men har likevel noe å spille for i siste gruppespillskamp. Uavgjort mot Bulgaria er nok til å ta 3.plassen i gruppa, og dermed en plass i neste års U20-VM i Egypt.

Bouzanis trolig ute av EM
Dean Bouzanis pådro seg en håndskade på trening med det greske U19-landslaget under oppladningen til EM. Rapporter tydet på at skaden ikke var alvorlig. Keeperen trente for eksempel med resten av troppen de påfølgende dagene, dog uten å bruke hendene. I den første EM-kampen mot Italia var Bouzanis nominert som en av spillerne på benken, men til dagens kamp var Apostolos Androutsos hentet inn for å ta Bouzanis' plass i troppen. Det foreligger ingen opplysninger om det er håndskaden som setter Bouzanis utenfor, men Liverpool-spilleren vil mest sannsynlig ikke få være med videre i EM. Ifølge turneringsreglementet kan nemlig ikke en syk eller skadet spiller som har blitt erstattet, få delta mer i mesterskapet. Dagens kamp mot Tsjekkia endte for øvrig målløst.