Ungguttene er viktige for klubben

Rafael Benítez kommer trolig ikke til å gi mange reservelagsspillere sjansen mot Tottenham i kveld, men påpeker at ungdomsarbeidet i klubben er viktig. Harry Redknapp varsler få endringer.

Da Liverpool møtte Tottenham i Carling Cup i 2004, stilte de røde med et meget ungt lag. Åtte av spillerne fra den kvelden ble brakt frem på akadamiet i Liverpool. Alle åtte - David Raven, Zak Whitbread, Stephen Warnock, Mark Smyth, Ritchie partridge, Darren Potter, Neil Mellor og John Welsh - har siden forlatt klubben. Rafael Benítez kommer ikke til å stille med et like ungt mannskap denne gang, men presiserer at ungdomsarbeidet i klubben er viktig.
- Jeg mener at akademi-systemet er nøkkelen til fremtiden for mange klubber, uttaler Benítez til Liverpool Daily Post.

- Man kan ikke produsere alt gjennom akademiet. Hvis du kan utvikle nok gode spillere, kan de styrke klubben enten ved å spille eller å bli solgt for å bringe inn ekstra finanser.

- Men våre unge spillere har gjort det bra tidligere i Carling Cup. Jeg har et bilde på mitt kontor av straffesparkfeiringen da vi banket Tottenham på White Hart Lane for å komme til semifinalen i 2004-05.

- Det var et stolt øyeblikk for alle de ungdommene som representerte klubben den kvelden.

- Carling Cup kan være et massivt løft for våre yngre spillere som er ivrige etter å spille for førstelaget.

- Men vi har mange gode spillere i vår førstelagstropp, men også mange unge spillere. De trenger kamper, så jeg må bestemme meg for hvilke.

- Jeg kan ikke garantere at alle de unge guttene vil få en kamp. Det er ikke lett. Jeg må først og fremst håndtere spilletiden til førstelagsspillerne.

Redknapp varsler få endringer
Mens Liverpool kommer til å stille med et tilnærmet B-lag mot Tottenham, så planlegger ikke Tottenham-manager Harry Redknapp å gjøre særlig mange endringer. Den innlånte spissen Fraizer Campbell, fra Manchester United, kommer antagelig til å få sjansen fra start. Benoit Assou-Ekotto må stå over grunent karantene.
- Jeg kommer til å gjøre én eller to endringer, uttaler Redknapp.

- Én eller to av guttene vil få sjansen fordi de er gode spillere, men det vil fremdeles bli et godt lag.

- Jeg har behov for å se typer som Fraizer Campbell. Jeg har ikke sett noe av ham, men han har sett  fabelaktig ut på trening.

- Da han kom inn i UEFA-cupen, var han livlig og et godt emne. Hull tilbudte Manchester United £7M for ham. Så han er definitivt ingen dårlig spiller.

Spurs har fire seirer og én uavgjort etter Redknapps ankomst.
- Vi er i god form, og vi ønsker å fortsette slik, fortsetter Redknapp.

Redknapp bryr seg lite om at Liverpool kommer til å gjøre flere endringer på laget. Han vet at de røde vil stille et godt lag.
- Uansett hvem som spiller vil det være kvalitetspillere - folk som Sami Hyypiä er ikke på laget og Jermaine Pennant spiller ikke i øyeblikket. Det kan være en mulighet til å gi Torres en kamp.

Tottenhams lag mot Manch City i helgen: Gomes, Corluka, Woodgate, King, Assou-Ekotto, Bentley, Huddlestone, Zokora, Jenas, Modric (Lennon 71), Bent.
Ikke benyttet: Cesar, Hutton, Pavlyuchenko, Campbell, Dawson, O'Hara.
Utvist: Assou-Ekotto (89).