Varselsignaler om ny stadion

Lokal politiker sier at Liverpool FC må få orden på sin drift dersom de skal få innfridd leieavtale i Stanley Park, og en ny stadion kan bygges. Massiv motstand mot Hicks og Gillett.

I en artikkel i dagens Liverpool Daily Post antar man at byggingen av ny stadion i Stanley Park vil bli utsatt i mer enn et år og at de amerikanske eierne nå må få orden på klubbens økonomi dersom det i det hele tatt skal bli en ny arena for de røde. Supportere mener at situasjonen i klubben er pinlig. En leieavtale som vil sørge for at LFC disponerer sitt areal i parken gjennom 999 år er ennå ikke signert og lederen for byens kommunestyre truer nå klubben med at man må få orden på saker og ting dersom dette skal innvilges.

- Jeg vil ikke råde bystyret til å signere en utlånsavtale før vi vet 150 % at Liverpool FC kan levere, sier bystyreleder Warren Bradley til Liverpool Daily Post.

- Jeg har hele tiden hatt reservasjoner i forhold til deres evne til å reise kapital.

- Jeg bare ønsker at de vil få orden på dette. Områdene Anfield og Breckfield har ventet for lenge på dette.

Ifølge avisen har Hicks og Gillett "snakket med alle banker som var villig til å høre på dem", men de ble hver gang avvist da man ikke ville innfri en egenkapital på 25%, som tilsvarer om lag £100M, som skulle til for å få innfridd et lån.

En navnløs kilde sier til avisen at man tror utsettelsen vil bli på "minst et år" og kanskje mye lenger.

Rogan Taylor i ShareLiverpoolFC, som har som mål at fansen selv skal eie Liverpool FC, er klar i sin tale. - Dette er ingen overraskelse. Amerikanerne har ikke nok penger til å bygge en stadion.

Dette blir gjentatt av det lokale medlemmet i parlamentet, Peter Kilfoyle. - Jeg har aldri hatt særlig tiltro til de amerikanske eierne. Taperne er folk i Anfield som tålmodig har ventet på dette.


- Denne klubben er nå mer sårbar enn noen gang tidligere i de 47 år som jeg har fulgt klubben, fortsetter Rogan Taylor. - Den er nå som et korthus som kan rase samme ved et vindpust.

- Det er pinlig hva som nå skjer i klubben, etter at amerikanerne har kommet inn. Det er blitt en som en såpeopera.

- Prisen går opp hele tiden. Tre år siden kostet det £150M å bygge en ny stadion, nå er det £350-400M. Og nå snakker de igjen om å vurdere kapasiteten på nytt. Det var imidlertid årsaken til utsettelsen for 18 måneder siden. Disse karene er ikke i stand til å komme med en investering på lang sikt som må til for å bygge en slik stadion.

- Dette handler om eiere som bryter vår tillit gang på gang. De har ingen tiltro.

- En ny stadion er helt vesentlig for forretningsdriften til en stor og moderne klubb. En kan bare sammenligne med Arsenal og Manchester United, som tar inn tre ganger så mye penger som Liverpool på hver hjemmekamp.

- Problemet er den gjelden som eierne drar med seg. Hvis de ikke hadde det, ville det ikke vært noe problem å skaffe nok penger.

Liverpool Daily Post drar sin egen sluttsats om at banker ikke er villig til å støtte fotballen, og at den eneste muligheten for en ny stadion i Stanley Park er at friske investeringskroner blir gjort tilgjengelige. De synes ikke å komme fra Hicks og Gillett. Avisen mener at Sheikh Mohammed i Dubai er den mest sannsynlige redningen, ved å kjøpe amerikanerne ut.