Viktig Everton-kamp torsdag kveld

Klarer Chelsea å slå Everton på Goodison Park torsdag kveld, kan mye være avgjort i kampen om fjerdeplassen. Reservelaget spiller semifinale i Liverpool Senior Cup i kveld.

Steven Gerrard utdyper i dag overfor Liverpool Echo hvordan det føltes å runde 300 ligakamper for Liverpool FC. Kapteinen markerte som kjent anledningen ved å score 1-0 målet i gårdagens 3-1 seier over Blackburn, samtidig som han ble kåret til banens beste spiller.

- Jeg var faktisk ikke klar over at jeg stod foran min ligakamp nummer 300 før inntil et par dager siden. Det var en flott dag for meg. Det virker som om det var i går at jeg debuterte for klubben, og jeg er virkelig stolt over å ha spilt så mange kamper, uttaler scouseren.

- Jeg elsker å spille fotball, og jeg elsker å spille for denne klubben. Jeg skal fortsatt score mange mål for denne klubben, og jeg har store ambisjoner og fortsatt mye jeg skal oppnå her. Det driver meg videre. Selvsagt ønsker jeg å vinne ligaen og enda flere trofeer, legger han til.

- Her spiller jeg sammen med spillere i toppklassen, og blir trent av en manager i toppklassen. Det inspirerer meg også til å stå på videre.

Nå ønsker kapteinen at Liverpool skal dra nytte av gårsdagens seier ved å besegle fjerdeplassen i ligaen så fort som mulig.

- Vi forventet en tøff kamp, spesielt etter storkampen i midtuken, og batteriene virket litt flate i første omgang. Men det handlet om å være tålmodige og vente på en åpning. Noen ganger skjer det ikke før i andre omgang, slik som denne gangen.

- Jeg gjorde et fint mål etter godt samspill rundt 16-meteren, men det viktigste var at målet lettet på trykket og vi fikk gjort et par mål til. Vi trives med det vi holder på med for øyeblikket. Vi er klare for semifinalene i Champions League, og forhåpentligvis klarer vi å sikre oss fjerdeplassen allerede kommende lørdag.

Dersom Chelsea slår Everton på Goodison Park kommende torsdag, samtidig som Liverpool vinner borte mot Fulham på lørdag, skal det mye til for at de røde skal miste fjerdeplassen. Skjer det, vil nemlig Liverpool ha et forsprang på 8 poeng til Everton når det kun er 9 poeng igjen å spille om.

At Chelsea spiller allerede torsdag kveld, mens Liverpool spiller lørdag, skulle for øvrig passe London-laget som hånd i hanske med tanke på ekstra hvile frem mot den første semifinalen i Champions League mot de røde, på Anfield tirsdag om en drøy uke.

- Etter at vi ble slått ut av FA-cupen for Barnsley har vi prestert en fantastisk kamprekke. Det var skuffende å tape for Manchester United, men vi måtte spille lenge med 10 mann. Forhåpentligvis klarer vi nå å fortsette denne gode trenden helt frem til sesongslutt. Vi spiller bra og skaper sjanser. Det var litt skuffende å slippe inn et sent mål mot Blackburn, ettersom jeg syntes forsvarsfireren og keeperen hadde fortjent å holde nullen, avslutter Gerrard.

Reservelaget skal i aksjon i kveld
Liverpools reservelag skal i aksjon i kveld, når de møter Prescot Cables i semifinalen i Liverpool Senior Cup på Valerie Park.

Gary Ablett har tatt ut et sterkt lag til kampen. Han har blant annet funnet plass til Damien Plessis på midtbanen, mens Craig Lindfield og Jordy Brouwer vil utgjøre angrepsduoen.

Reservelaget har som kjent allerede vunnet serien i sin avdeling. De skal nå spille finale mot vinneren av avdelingen i sør-England den 7.mai, og er fortsatt med både i Liverpool Senior Cup og Lancashire FA Canterbury Senior Cup. De har med andre ord mulighet til å sikre seg hele fire trofeer denne våren.

Kveldens kamp på Valerie Park starter klokken 20.45, og vinneren møter Marine i finalen på The Arriva Stadium torsdag 24.april.

Liverpools lag mot Prescot Cables i kveld: David Martin, Martin Kelly, Emiliano Insua, Mikel San Jose, Daniel Ayala, Damien Plessis, Ryan Flynn, Jay Spearing (kaptein), Jordy Brouwer, Craig Lindfield, Gerardo Bruna. Reserver: Chris Oldfield, Daniel Pacheco, Stephen Darby, Ronald Huth, Steven Irwin.