Vil stoppe Everton

John Arne Riise har flere gode grunner til å håpe på at han får muligheten til å slå Everton på søndag. Miller tror taktikken avgjør. Gerrard bak i kapteinskø. Harry vil fortsatt kjempe for kontrakt.

Riise gleder seg til derby
John Arne Riise vil gjøre alt som står i hans makt for å stoppe munnen på storkjeftede venner med Everton-sympati.

Nordmannen håper å spille fra start i det gigantiske Merseyside-oppgjøret på Anfield på søndag. Sjelden har et derby betydd mer. Liverpool vil skape en fem poengs luke dersom de vinner for andre gang over Everton denne sesongen. Laget vant som kjent 2-1 på Goodison i oktober, takket være to mål av nederlandske Dirk Kuyt.

Riise innrømmer at han har flere gode grunner for å gjøre sitt til at de røde vinner på søndag.

- Noen av mine venner er Everton-supportere og de sender masse tekstmeldinger til meg etter hver kamp. Så tro meg når jeg sier at jeg gjerne vil slå dem på søndag. Everton har hatt en kjempesesong så langt. De spiller godt og de vinner kamper. Men vi har også spilt godt, sier Riise som ikke tror Everton vil gi opp fjerdeplassen, uansett hvordan det går på søndag.

- Derbyet vil bli en nøkkelkamp, den ene alle supportere ser fram til. Mye kan skje etterpå, men dette oppgjøret kan bli svært så viktig i utfallet av fjerdeplassen i årets Premier League. Å ha en kamp som dette i byen er skjerpende for alle, både spillere, supportere og byen. Jeg synes Everton har blitt bedre denne sesongen. Bare se hvilke resultater de har hatt i det siste, sier Riise.

Sunnmøringen innrømmer at dette har vært en ny sesong, der resultatene har vært litt bob-bob.

- Det er imidlertid ikke store avstanden mellom de seks øverste lagene nå. Det er alle mot alle i toppen, sier Riise.

Taktikken avgjørende, tror Miller
Liverpool-trener Alex Miller tror det laget som har den smarteste taktikken vinner Merseyside-derbyet søndag.

- Det er ikke nødvendig det laget som takler hardest som vinner. Det er mange faktorer som spiller inn når den lokale ære står på spill. Vi må bare prente inn at dette er en vanlig fotballkamp, sier Miller til den offisielle hjemmesiden. Miller sier han respekterer Everton-manager David Moyes for den jobben han har gjort på Goodison Park.

Blant annet blir Miller spurt om hvordan suspensjonen av Javier Mascherano vil spille inn.

- Javier er en god spiller. Dessverre spiller han ikke for oss i helgen. Vi må bare innse det, og ikke bruke det som en unnskyldning, sier Miller som lengter etter den samme følelsen som da Liverpool vant bortekampen for et knapt halvår siden. Liverpool-treneren tilbakeviser også at det er Liverpool som går inn i lokalderbyet med det største presset på seg, og tror ikke denne kampen alene avgjør fjerdeplassen.

- Hva er det som gjør dette derbyet så spesielt?

- Da jeg først kom til Liverpool, så kunne jeg ikke skjønne hvordan Everton- og Liverpool-fans kunne sitte sammen. Første kampen jeg var på var på Goodison, der det ble uavgjort. Jeg ble ganske overrasket da jeg så røde og blå supporere sitte sammen på hovedtribunen der de sang sine sanger. Dette ville aldri ha skjedd i for eksempel Glasgow. Men på banen og på tribunen er det slik at Everton vil gjøre alt som står i deres makt for å vinne, og det samme vil vi, sier Miller.

Gerrard bak i køen om kapteinstittel
På uttalelsene fra landslagssjef Fabio Capello virker det som Steven Gerrard er et tredjevalg i kampen om kapteinstittelen på det engelske landslaget. Til The Times sier Capello at han er i en periode med utprøving av forskjellige lederskikkelser. Manchester Uniteds Rio Ferdinand hadde armbåndet mot Frankrike i Paris på onsdag, og det ser ut som om Capello også har Chelseas John Terry foran Steven Gerrard i køen av potensielle kapteiner.

Kewell kjemper for kontrakt
Harry Kewell er på vei hjem fra landslagsoppdrag i dag. Hans kamp for fornyelsen av kontrakten med Liverpool ble rammet av en ny skade. Han er imidlertid betinget optimist.

- Jeg slipper operasjon, men har fått beskjed fra legene om at jeg vil spille om et par ukers tid, sier Kewell som ikke vil gi opp fortsatt spill på Anfield.

- Jeg skal fortsette å kjempe for en ny kontrakt, sier han.