Vil transferkabalen gå opp?

Vil Liverpool lykkes med å kjøpe Peter Crouch. Blir de røde tvunget til senke sitt prisforlangende for Peter Crouch og Scott Carson? Trekker Juventus seg fra Alonso-handelen? Spørsmålene er flere enn svarene så langt i silly season.

Liverpool Daily Post slår fast at Liverpool FC kommer til å legge inn et fjerde bud på Gareth Barry, etter at Aston Villa-manager Martin O?Neill i går kveld for første gang innrømte at det vil bli vanskelig å holde Barry på Villa Park.

Rafael Benitez skal fortsatt være sterk i troen på at han kan få sin mann. Liverpools første bud var på £10M. Dette ble fulgt opp med ett på £12M. De fleste seriøse aviser synes å oppgi det tredje budet man fikk avslag på onsdag kveld til £13M.

Liverpool Daily Post mener at et alternativ til et rent pengebud kan være penger pluss Peter Crouch, men dette betyr at Rafael Benitez må gi slipp på den lange spissen for et beløp som er langt under den markedsverdien han mener Crouch har. Portsmouth betraktes fortsatt som favoritter til å sikre seg Crouchy, men på Fratton Park gjorde man det i går klart at man ikke vil strekke seg så langt som til £10M. Pompey-manager Harry Redknapp skal ha håp om å få til et kjøp av Crouch til £8M. Det vil kun gi Liverpool en profitt på £1M i forhold til  hva de ga Southampton for spissen sommeren 2005, og er neppe en pris som er spiselig for Benitez for en spiller han gjerne vil beholde.

En annen spiller som Liverpool kan lokke Villa med er målvakt Scott Carson, men Martin O?Neill virker ikke like giret på å sikre seg målvakten lenger. Villa-manageren mener Carson er overpriset, men dersom Liverpool senker sitt forlangende kan han kanskje komme på andre tanker?

At transfersagaen rundt Gareth Barry drar i langdrag, kompliserer også et eventuelt salg av Xabi Alonso til Juventus. Ifølge rapporter i Italia økte Juve sitt bud til £14.2M denne uken, samtidig som de insisterte at dette var deres siste bud og at det var uaktuelt å gå høyere. Benitez skal ifølge Daily Post kreve £16M for Alonso, og det har fått Juventus til å vurdere Bayern Münchens Bastian Schweinsteiger som et mulig alternativ. Dermed kan et salg av Alonso stå i fare for å bli kullkastet.