Xabi ser framover

Den nybakte far Xabi Alonso er ute av fødestua og klar til neste kapittel på Anfield. Harry Kewell kaptein for Australia. Djibril Cisse savner engelsk fotball.

Alonso i startoppstillingen
Xabi Alonso valgte å bli hjemme for å overvære fødselen av sin førstefødte, da Liverpool sendte Inter ut av Champions League. Noe som mottok enkelte kritiske røster i et konservativt fotballmiljø. Litt ironisk synes den elegante midtbanespilleren nå å være tryggere på en plass i startoppstillingen enn tidligere i sesongen. Mascherano og Gerrard var mest brukt sentralt på midtbanen, og det gikk rykter om at Xabi og hans gravide kone vurderte å flytte tilbake til Spania. Da Rafa gikk over til 4-2-3-1 har imidlertid Alonso kommet inn på en sentral midtbane som fungerer svært godt med defensivt sterke Mascherano, playmakeren Alonso og atleten og målscoreren Gerrard. Til tross for at unge Lucas fra Brasil har gjort det bra er det liten tvil om at Xabi Alonso ligger an til å spille mye når de røde nå går inn i en periode med toppkamper på rekke og rad.

Hovedpersonen selv sier da også selv at han nå kun ser framover igjen, og at alt snakk om barnefødsel og annet er historie.

- Jeg aksepterer alltid hva min trener gir meg beskjed om og jeg tror ikke noen kan dra i tvil min profesjonelle innstilling, sier Xabi til Daily Mail.  

- Det er imidlertid ganger i livet hvor ting prioriteres foran sport, og dette var utvilsomt en av dem. Jeg vet at jeg ble kritisert, men det er jeg ferdig med. For meg er alt glemt. Jeg har kontrakt til 2012 og jeg er tilfreds i forhold til min fremtid.

- Nå går vi inn i en avgjørende periode i sesongen. Det vil bli vanskelig å vinne ligaen, men ikke umulig. Vi er i ferd med å få til en sensasjonell kamprekke og vi har ikke gitt opp noe.

- Oppgjøret mot United er en nøkkelkamp. En seier på Old Trafford vil åpne opp våre sjanser framover, og det vil være et hardt slag for United. Vårt mål er å reise til Manchester for å vinne og det vil ikke overraske meg om vi greide det. Vi spiller nå vår beste fotball denne sesongen.


En ære for Harry
En som ikke er aktuell for kamp på Old Trafford er Harry Kewell, som med velsignelse fra Rafael Benitez har valgt å spille for Australia. Venstrekanten synes å være et godt stykke unna startelleveren for øyeblikket, og behøver kamptrening. Det vil han ikke bare få mot Singapore i morgen, men han vil også være kaptein for Australia.

- Det er alltid en ære å kunne lede sitt land, sier Harry.

- Det sier seg selv at jeg sliter for tiden og denne kampen er veldig viktig for meg. Jeg ser virkelig fram til det.


- Beinbrudd ødela for meg
Djibril Cissé har hatt noe begrenset suksess etter overgangen til Marseille, selv om han med 11 scoringer på 27 ligakamper er på førstesida over toppscorere. Det bidrar også til at hans lag er på 4.plass i Ligue 1, men man er på behørig avstand av Lyon på toppen av tabellen og som også har den suverene toppscorer i Karim Benzema med 17 mål.

To særdeles stygge beinbrudd gjorde det vanskelig for den fargerike angriperen på Anfield, og Rafael Benitez valgte etter hvert å kvitte seg med hurtigtoget. Cissé sier nå at han savner det å spille i Premier League og utelukker ikke at han en gang kommer tilbake.

- Jeg må innrømme at jeg savner England da det var virkelig spesielt å spille for Liverpool, forklarer Djibril.

- Selvfølgelig ville jeg like en sjanse til å komme tilbake til Premier League. For øyeblikket spiller jeg imidlertid for Marseille og må gi hundre prosent. Dessverre brakk jeg beinet da jeg var der og fikk ikke sjansen til å vise hva jeg var god for.

- Ting skjer fort og fotball er vanskelig å spå. Jeg er ikke misfornøyd med Rafa, jeg respekterer det valget han gjorde.