Xabi ser frem til viktig toppkamp

Xabi Alonso spår tøffe tak på Emirates søndag ettermiddag. Begge lag har spillere ute med skader. Ryan Babel fyller år i dag.

Xabi Alonso mener Liverpool må repetere sin heroiske innsats mot Chelsea på Stamford Bridge tidligere i sesongen, om man skal slå Arsenal på søndag. Spanjolen gjorde som kjent Liverpools mål på "brua", da de røde slo Chelsea i London for første gang på over fire år.

- Seieren på Stamford Bridge vil forhåpentligvis bidra til at vi drar til Emirates med større tro på oss selv. Vi slo Chelsea etter å ha spilt en god kamp, og vi fortjente seieren. Nå må vi spille like bra om vi skal vinne på Emirates. Jeg satser på at vi er klare for oppgaven, uttaler 27-åringen til Liverpoolfc.tv.

- Arsenal er et veldig angrepsvillig lag. Uansett hvem de kommer til å benytte på topp av Emmanuel Adebayor, Samir Nasri eller Robin van Persie, så vil det bli en tøff oppgave. Emirates er en vanskelig bane å spille på. Arsenal spiller god fotball på hjemmebane, men vi besitter kvalitetene som kreves for å stoppe dem, og vi kan også spille god angrepsfotball.

Selv om Liverpool i øyeblikket ligger åtte poeng foran Arsenal på tabellen, mener Alonso at London-klubben på ingen måte er ute av tittelkampen.

- Vi ligger et godt stykke foran dem, men jeg vil ikke utelukke dem da det er mange kamper igjen å spille. Ting kan forandre seg veldig fort. Vi må ha stor respekt for dem.

- Det er fortsatt tidlig i sesongen. Vi trenger ikke å være nervøse eller opptatt av tittelkampen ennå. Nye tre poeng står på spill, og ønsker vi å holde oss på toppen av tabellen er det tre poeng som vi trenger.

Ellers ser Alonso frem til å måle krefter med landsmannen Cesc Fabregas.

- Cesc er en flott spiller. Han er fortsatt veldig ung, men spiller både for Arsenal og landslaget. Han har akkurat blitt utnevnt som kaptein for Arsenal, noe som viser hvilken stor fremtid han har. Det er stort for ham å være kaptein, og det er ganske uvanlig at topplagene har en så ung tropp som Arsenal har. Det er en av grunnene til at han har blitt kaptein. Jeg vet han trives med det. Han er en flott person, og det er alltid hyggelig å spille mot ham.

Begge lag har noen skader foran søndagens kamp. For Arsenal vil trolig Samir Nasri være tilbake etter et opphold på sidelinja. Midtbanespilleren har vært ute siden Arsenals 1-0 seier over Wigan på grunn av en ankelskade. Theo Walcott (skulder) og Tomas Rosicky (hamstring) er definitivt uaktuelle, og det samme er Kolo Toure på grunn av en strekk på baksiden av leggen. Nicklas Bendtner er også tvilsom til kampen, på grunn av problemer med et kne.

Rafael Benitez må trolig unnvære Fernando Torres i enda en kamp, mens Fabio Aurelio kan være tilbake i troppen etter å ha stått over de tre siste ligakampene. Martin Skrtel er tilbake i trening igjen, men kampen mot Arsenal kommer nok for tidlig med tanke på et comeback.

Babel fyller år
Ryan Babel fyller 22 år i dag. Vi gratulerer!