Xabi vil ha Real

Liverpool og Xabi Alonso har hatt stor suksess i møter med spanske lag, og nå vil midtbanespilleren at man møter Real Madrid for første gang på Bernabeu.

De fleste tar den filosofiske varianten og uttrykker at alle lag på dette tidspunktet i Champions League er vanskelige og at man bryr seg ikke om hvem man kommer til å møte når 1/8 finalene trekkes i Nyon i morgen. Xabi Alonso innrømmer imidlertid at han gjerne ser at de røde får Real Madrid opp av glasskula noen minutter over kl 12.00. Faktisk har Liverpool aldri spilt på Bernabeu i en offisiell kamp, og det eneste møtet er da de røde vant 1-0 i finalen i Paris i 1981.

Liverpool har en meget god statistikk mot spanske lag, og det har holdt seg også etter at Rafael Benitez kom til Merseyside og kom i møter mot sine landsmenn. Av de fire spanjolene som Rafa hentet til Anfield i den første sommeren i 2004 som manager for Liverpool, er det nå bare Xabi Alonso igjen. Luis Garcia, Antonio Nunez og Josemi har alle reist tilbake.

- Vi ønsker alltid å reise til nye arenaer, sier Xabi Alonso til liverpoolfc.tv. - Vi har for eksempel aldri spilt på Bernabeu med Liverpool og det vil være en god plass å komme til.

- Vi har vært tilbake til Spania fire ganger siden jeg kom hit. Vi vant borte mot Deportivo La Coruna og Real Betis, i likhet med Barcelona, og vi spilte uavgjort mot Atletico. Forhåpentligvis kan vi opprettholde statistikken hvis vi igjen skulle reise til Spania.

- Vi tar i mot hva vi får, men Real vil trolig være mest velkomment.

- Vi vil trene på Melwood når trekningen er, og noen fra staben vil komme ut og fortelle oss hvem vi skal møte etter at trekningen er ferdig.