Yossi tar ikke fjerdeplassen for gitt

Yossi Benayoun advarer i dag sine lagkamerater mot å ta fjerdeplassen for gitt allerede nå. Rush imponert over Gerrard og Torres. Festkveld for Ian Callaghan.

Yossi Benayoun insisterer på at det fortsatt gjenstår en del arbeid før fjerdeplassen i ligaen er sikret. Liverpool har som kjent et forsprang på fem poeng ned til Everton når fire kamper gjenstår, og israeleren poengterer at de røde ikke må ta noe for gitt ennå.

- Vi har et godt overtak nå, ettersom vi har flere poeng og bedre målforskjell enn dem, men det er fortsatt 12 poeng til å spille om. Vi må sørge for at vi ikke mister konsentrasjonen. Gjør vi det, er nemlig Everton i stand til å tette luken, advarer midtbanespilleren i dagens Echo.

Liverpool har kun tapt en av sine siste ni ligakamper, og syv av disse har blitt vunnet. Det er en form Everton ikke har vært i stand til å matche de siste ukene. Benayoun tror det er en kombinasjon av lysten til å vinne rotteracet mot Everton og samtidig vinne Champions League igjen, som har fått frem det beste i Liverpool-laget.

- Det er selvsagt viktig for klubben å komme så høyt på tabellen som mulig. Vi ønsker å spille i Champions League, ettersom det er en turnering vi trives med, og for å være sikre på å delta der neste år må vi sørge for å bli blant de fire beste.

- De siste ukene har vi spilt virkelig bra i ligaen, med unntak av kampen mot Manchester United. Vi har oppnådd noen gode resultater. Nå må vi holde denne formen ved like, da ingen kamper i Premier League er enkle.

Rush mener Torres og Gerrard er de perfekte partnere
Ian Rush skriver i sin faste spalte i Liverpool Echo i dag at det ikke finnes noe bedre partnerskap i engelsk fotball per dags dato enn Steven Gerrard og Fernando Torres.

- Det faktum at begge er nominert til PFA Player of The Year sier egentlig alt. Dette er den mest prestisjefylte kåringen i landet, ettersom det er spillerne selv som avgir stemmene, slår waliseren fast.

- Vi opplevde at begge nok en gang noterte seg på scoringslista i helgen. I Gerrard og Torres har Liverpool klassespillere som Blackburn ikke klarte å matche. Jeg begynte å lure på om Blackburn skulle klare uavgjort, men så dukket Gerrard opp med en flott scoring. Da fikk jeg følelsen av at de røde ville gjøre flere mål, ettersom Blackburn måtte angripe. I slike situasjoner kommer en målscorer som Torres til sin rett. Jeg var slett ikke overrasket over at også han kom på scoringslista, og noterte seg for sin 30.mål for sesongen etter et flott innlegg fra Gerrard.

Rush skriver imidlertid at det er skuffende at lagets suksess på banen for øyeblikket blir overskygget over konflikten i toppledelsen.

- Dette er utvilsomt irriterende for spillerne og manageren, som burde ha fått ros i media nå. I stedet er det klubbens skittentøyvask som får overskriftene.

- Den første semifinalen i Champions League er bare en uke unna, så det burde ikke være for mye forlangt at laget nå får ro til å forberede seg til den kampen uten at dette sirkuset pågår rundt dem! Problemene utenfor banen burde ha vært lagt til side inntil sesongen er over.

Rush advarer også mot å tro at lørdagens motstander, Fulham, vil være en enkel opponent.

- Liverpool bør forvente tøff motstand mot Fulham i helgen, ettersom de kjemper for å unngå nedrykk. Lag som kjemper med nebb og klør for å holde seg i divisjonen er skumle motstandere, og det faktum at de tok sin første borteseier for sesongen mot Reading på lørdag taler sitt tydelige språk om det.

- Men Liverpool besitter kvaliteter nok til å vinne på Craven Cottage, selv om Rafa skulle bestemme seg for å hvile noen spillere med tanke på Chelsea-kampen, mener Rush.

Ian Callaghan hylles torsdag kveld
Denne uken blir det arrangert en egen festkveld til ære for Ian Callaghan, spilleren med flest kamper for Liverpool FC. Supportere og tidligere spillere vil samles på Adelphi Hotell for å hylle den tidligere midtbanespilleren som spilte 856 kamper for klubben i løpet av en karriere som varte i nesten 20 år.

Callaghan var fast inventar på Liverpool-laget både på 1960-tallet og i 1970-årene, og var med på å vinne Europacupen i Roma som 35-åring i 1977. Han kan også smykke seg med fem ligatitler og to vinnermedaljer fra UEFA-cupen. FA-cupen var han også med på å vinne to ganger.

Det Callaghan kanskje er mest berømt for, er at han kun pådro seg ett gult kort (eller booking som det het i de dager) i løpet av alle disse kampene.

Mange av Callaghans tidligere lagkamerater vil være tilstede under hyllesten torsdag kveld. Blant andre Tommy Smith. Inngangsbilletten til veldedighetsarrangementet koster £45.