”Generalprøve” for City

Liverpools motstander til søndag, Manchester City, spiller mot FC København i UEFA-Cupen i den danske hovedstaden i kveld. De lyseblå vil trolig bruke tilnærmet toppet mannskap.

I et rapportert kaldt København skal City spille 1/16 finale mot disiplene til Liverpool-supporter Ståle Solbakken. Manager Mark Hughes har allerede gjort det klart at Richard Dunne vil være kaptein etter å ha vært suspendert forrige kamp i turneringen, mens Robinho og Micah Richards er ventet å bli klare av skader.

Signalene er derfor at lillebroren i Manchester kommer til å bruke mange av sine beste spillere tre dager før man reiser til Anfield. Etter å ha en elendig statistikk på bortebane i Premier League, har man faktisk imponert på fremmed gress ute i Europa og slo bl.a. Schalke 2-0 borte.

- Vår borteform har ikke vært god i Premier League, men det er hva som har brakt oss hit i UEFA-Cupen, sier Vincent Kompany til Manchester Evening News. Belgieren har spilt mye i midtforsvaret i det siste, men er ventet å fungere som midtbaneanker når Dunne og Richards nå er tilbake.

- Kanskje er det slik at måten det spilles på ute i Europa passer oss bedre for øyeblikket. Det er veldig forskjellig til hva du opplever hver uke i Premier League.

- Når du spiller i England kan det være at lag kanskje ikke er like gode tekniske som Schalke, men de vil spille lange baller og gjøre det til en fysisk batalje. Det er noe vi har slitt med.

Vinneren av FC København og Manchester City vil møte vinneren av Aalborg og Deportivo La Coruna, hvor danskene overrasket med å slå spanjolene med hele 3-0 i går.

Gelson Fernandes er ikke blitt friskmeldt i tide, men ventes å være tilgjengelig til man skal møte Liverpool. Didi Hamann, Benjani og Martin Petrov er alle langtidsskadet.

Avspark i Parken er kl 20.05 og kampen sendes på danske 3+.