- 10% sjanse for kamp 15.april

William Gaillard sier det er 10% sjanse for at Liverpool må spille på 20-årsdagen for Hillsborough-tragedien. Brad Friedel med advarsel til sin gamle klubb. McAllister enig med Zidane.

UEFAs kommunikasjonsdirektør, William Gaillard, besøkte World Museum i Liverpool i går, i forbindelse med en debatt omkring rasisme. Der utmerket han seg ved å uttale at det er 10% sjanse for at Liverpool må spille returoppgjøret i kvartfinalen i Champions League på 20-årsdagen for Hillsborough-tragedien på grunn av engelske TV-rettigheter, samtidig som han nektet å be om unnskyldning for å ha kalt Liverpools supportere "de verste i Europa" i forbindelse med Champions League-finalen i Aten!

- Jeg tror vi vil gjøre alt vi kan for å unngå det, svarte Gaillard ifølge Liverpool Echo da han fikk spørsmål om Liverpool slipper å spille kvartfinalen den 15.april, før han la til at det var 10% sjanse for at de røde måtte spille på 20-årsdagen for tragedien i Hillsborough.

I tillegg nektet altså Gaillard å be om unnskyldning for å ha stemplet Liverpools fans som "de verste i Europa". Han nektet rett og slett å svare på spørsmål omkring de kontroversielle kommentarene han kom med i forbindelse med Aten-finalen, og viste bare til at det var en pågende rettstvist angående dette. Kommunikasjonsdirektøren innrømmet imidlertid at fasilitetene for handikappede under Champions League-finalen i Aten var en vits.

- Vi var for slappe til å håndheve vårt reglement. Jeg vet ikke hvorfor. Det er grunnen til at vi har innført strengere regler. Under EM var det mer plass til handikappede fans. I fremtiden vil vi sørge for at dette holder mål. Noen ganger må man bare ta ansvar, uttalte Gaillard om fasilitetene for handikappede i Aten.

Friedel med advarsel til Liverpool
Aston Villa-keeper Brad Friedel er i dag ute med en advarsel til sin gamle klubb foran søndagens kamp på Anfield.

- Det er farlig å avskrive noe lag i Premier League, så vi vil se hva som skjer, sier Friedel til Birmingham Mail.

Amerikaneren tror åpenbart at Liverpool kommer til å ta lett på oppgaven, ettersom Villa har vist dalende form den siste tiden.

McAllister hyller Gerrard
Tidligere Liverpool-spiller Gary McAllister sier seg i dag enig med Zinedine Zidane, som nylig uttalte at Steven Gerrard for øyeblikket er verdens beste fotballspiller.

- En spiller som Lionel Messi i Barcelona kan vise til vidunderlige evner, det er det ingen tvil om. Steven er en annen type spiller, men jeg tror ikke det finnes den spiller som har mer innflytelse på sitt lag enn ham. Han driver laget fremover, noe vi kunne se nok en gang i uken som gikk. Han er fenomenal. Jeg har lest hva Zidane uttalte, og det er vanskelig å være uenig, sier McAllister til Liverpoolfc.tv.

- Men Steven kommer til å bli enda bedre, for han slår seg aldri til ro, men ønsker stadig å bli bedre. Det er over ett år til han runder 30 år, og med den sulten som han har vil han fortsette å presse seg selv og Liverpool fremover.

- Fernando Torres har bidratt til å ta Stevens spill til nye høyder. De to forstår hverandre utrolig godt, og ser ut til å trives i hverandres selskap. Det første de gjør når de mottar ballen er å se etter hverandre. Det er et partnerskap bygd på fotballinstinkt, hvor de stoler fullt og helt på hverandre. Frasen "verdensklasse" er brukt for ofte i dagens fotball, men denne duoen er utvilsomt det.

- Steven har frihet til å vandre, men jeg mener han er best i en posisjon sentralt på banen. For et par sesonger siden raste det en debatt om hvor han skulle spille. Den debatten er over.

- Straffesparket han fikk på Old Trafford kom som følge av et løp fra en sentral posisjon, ikke et løp inn fra flanken.

McAllister mener ellers at Liverpool har kvaliteter nok til å vinne årets Premier League.

- Liverpool hadde definitivt muligheten til å gå til topps en stund. Tidligere var kampene mot de andre topplagene problemet. Nå er dette snudd på hodet, og det er de kampene der man forventet at Liverpool skulle vinne lett som har vært problemet. Jeg håper de kan knappe inn Manchester Uniteds forsprang enda litt til, og gjøre dem skikkelig nervøse.