- 5-10 scoringer fra Glen

Benítez tror at Glen Johnson kan bli viktig for laget i kampen om tittelen med sine offensive bidrag. Johnson fyller år. Viktig å foreta Aggers operasjon nå. Flere uttalelser fra pressekonferansen.

Rafael Benítez er godt fornøyd med Glen Johnsons bidrag til det offensive spillet. Høyrebacken kom fra Portsmouth i sommer, men har vært Liverpools beste hittil denne sesongen. Han har allerede tegnet seg på scoringslista én gang. Hans forgjenger Alvaro Arbeloa maktet kun to scoringer på 98 kamper. Benítez har tro på at Johnson kommer til å score flere ganger i 2009/10.
- Jeg vil ikke gi ham noen målsetting, men jeg tror han kan score mellom fem og ti for oss. Han er virkelig god fremover, og normalt sett er vi et angripende lag, fortalte Benítez på gårsdagens pressekonferanse.

- Jeg tror han vil ende rundt de tallene dere nevner. Vi analyserte ham etter å ha sett ham i et antall kamper. Vi visste at vi hentet inn en spiller med mye kvalitet som kan bli med fremover og score mål.

- Han er en spiller som vil arbeide hardt. Jeg tror han vil være ute etter å forbedre det defensive i spillet sitt. Jeg husker første gang jeg snakket med ham, og han fortalte meg at han var ivrig etter å lære. Han var fornøyd fordi vi sa at vi kunne hjelpe ham. Han gjør det virkelig bra.

Benítez mener Johnson vil bli bedre defensivt ved å spille ved siden av Martin Skrtel, Daniel Agger og Jamie Carragher.
- Ja, jeg tror det er viktig for ham å spille sammen med disse spillerne fordi de vil snakke med ham i kampene og tilby ham råd om hvordan han skal gjøre ting.

- Jeg tror også at det å arbeide med Sammy (Lee) og Pellegrino vil hjelpe ham til å bli bedre. Jeg er sikker på at mot slutten av sesongen vil vi snakke om en god forsvarer med en god offensiv mentalitet.

Glen Johnson fyller for øvrig 25 år i dag. Liverpool.no gratulerer.


Rafael Benítez forteller også at det er viktig for Daniel Agger å foreta sin operasjon nå. Ellers kunne dansken ha risikert å miste flere måneder av sesongen.
- Legene føler at det vil bli lettere om han tar operasjonen og er ute i tre eller fire uker. Om vi hadde ventet og ventet, kunne vi ha snakket om måneder.

Agger skal opereres neste uke.
- Hvis alt er ok, vil det skje i neste uke. Forhåpentligvis vil det maksimalt gå tre eller fire uker før han spiller igjen. Kirurgen har tro på at det ikke er et komplisert problem.

Både Glen Johnson og Emiliano Insua har imponert under pre-season.
- Det er sant at de begge har spilt bra, men det har andre også. Voronin hadde en god pre-season. Lucas forbedrer seg også.

På onsdag vant Livepool 4-0 mot Stoke.
- Vi visste at vi måtte spille bedre og vinne. Det er positivt å score fire mål og holde buret rent foran egne supportere. Vi har selvtillit nå, men det er ennå tidlig. Vi må spille neste kamp og forsøke å vinne og ta tre poeng. Vår målsetting er å ta tre poeng hver kamp og ta en kamp av gangen.

Etter å ha avgitt poeng i mange hjemmekamper forrige sesong synes Rafa det var godt å vinne den første hjemmekampen.
- Ja, det synes jeg. Selvtilliten til spillerne var stor. Forhåpentligvis vil dette hjelpe oss mot Aston Villa. Det kommer til å bli annerledes fordi de har et godt lag med kvalitet og hurtighet. De har også mye erfaring.

Johnson trenger tid til å finne seg til retet akkurat som Degen og Dossena.
- Jeg tror folk noen ganger bedømmer spillere fordi de ikke spiller eller ikke spiller bra. Selvsagt, det er korrekt, men vi hentet inn Dossena og Degen som er to offensive backer. De trenger tid for å finne seg til rette i England. Degen har også hatt problemer med skader. Nå forsøker vi å gjøre det samme med Johnson. Han er en spiller som kan spille bredt og åpne opp for vingene til å bevege seg innover. Vi har hatt denne ideen tidligere, men nå benytter vi en annen type spiller.

Benítez tror at topplagene fort kan avgi poeng i flere bortekamper denne sesongen, akkurat som Manchester United mot Burnley i midtuken.
- Ja, jeg tror det bli annerledes i år. Alle kan nå snakke om Aston Villa, Manchester City og Tottenham. Jeg tror det blir vanskelig for topplagene å vinne hver kamp.

Rafa synes Ashley Young er en av spillerne som Liverpool må være på vakt for på mandag.
- Ja, men de har også Agbonlahor som er rask og sterk. Heskey er god i lufta, og Milner gjør det bra. De har noen gode spillere. De kan skape problemer for oss.

Spørsmålet er om Skrtel spiller i morgen.
- Han trener, men det er et spørsmål om å bestemme om vi skal ta en risiko eller ikke. Legen snakker med ham om problemet med kjeven. Det er opp til ham om han ønsker å ta en sjanse. Jeg er sikker på at han vil si ja, men legen og jeg kommer til å ta den endelige beslutningen.