- Å ha troen er nøkkelen

Benítez mener det er viktig at laget har tro på seg selv, og de kan ikke bekymre seg om at Manch Utd har et forsprang på fem poeng. Ingenting nytt om Rafas kontrakt. For tidlig å avskrive Villa.

Rafael Benítez har fortalt spillerne at de ikke må bekymre seg for Manchester United, og heller ha fullstendig tro på seg selv. Liverpool ligger foreløpig fem poeng bak ligalederne, og avstanden kan øke til åtte poeng om Manchester United slår Blackburn på Old Trafford i morgen.

Liverpool møter Manchester City på Anfield søndag, og Benítez tror fortsatt at ligagullet kan havne på Merseyside, men det er viktig at spillerne beholder fokuset og troen i ukene som kommer.
- Det første jeg må understreke er at vi ikke kan forandre noe av det de andre lagene gjør unntatt når vi møter dem, sier Benítez til Liverpool Echo.

- Vi kan bare forbedre de tingene som avhenger av oss og det vi gjør, så det er viktig at vi beholder fokus.

- Klart vi må tro på oss selv fordi vi er i den posisjonen vi er i på tabellen. Vi fortjener å være der.

- Vi vet at hver eneste ligakamp fra nå og til slutten av sesongen vil være viktig, og vi kan ikke begynne å tenke på hvor vi kan være eller ikke være om to eller tre kampers tid hvis resultatene går på den ene eller andre veien.

- Alt vi kan gjøre er å fokusere på hver kamp ettersom de kommer og prøve å gjøre alt vi kan for å vinne.

- Du vet aldri hva som vil skje på dette stadiet av sesongen. Det er ofte noen merkelige resultater, og dette er grunnen til at vi må holde fokus og ikke tenke for mye på noen andre eller noe annet.

- Treningene på Melwood har vært veldig gode denne uken, og stemningen blant spillerne har vært svært positive, så forhåpentligvis kan vi ta dette med oss til helgens kamp.

Benitez' kontraktsituasjon er ennå ikke løst, og han ønsker ikke å kommentere situasjonen ytterligere.
- Det er ingen nyheter, og jeg ønsker å konsentrere meg om fotball.

Manageren insisterer på at kampen om ligagullet ikke står kun mellom Manchester United og Liverpool. Spanjolen vil ikke avskrive Aston Villa. Martin O'Neills lag tar i mot Chelsea på Villa Park klokken 13.45 i morgen.
- Jeg tror det er for tidlig å si at det er en kamp mellom to lag. Vi må holde det gående. Kanskje det mot slutten vil handle om to lag, fortsetter Benítez. 

- Aston Villa er i god posisjon også, men jeg er ikke overrasket. De har gode spillere. De jobber hardt og er i god posisjon. Det gir lettere motivasjon til hver kamp.