- Alonso er ikke til salgs

Benítez påpeker at Alonso trives i klubben. Vil beholde nøkkelspillere. Stolt og skuffet over sesongen. Keane snøt Reina for Golden Glove. Turnering ødelegger ferien.

I engelsk tabloidpresse ble det i dag hevdet at Xabi Alonso er lite fornøyd med tilværelsen i klubben og ønsker et klubbskifte. Rafael Benítez mener tvert i mot at midtbanespilleren er lykkelig på Anfield.
- Xabi har tre år igjen av sin kontrakt, Vi er virkelig fornøyd med ham. Vi ønsker ikke å selge. Han er ikke til salgs. Han sier at han er lykkelig her, og han sier det til dere i hvert enkelt intervju og på hver pressekonferanse, påpeker Rafael Benítez overfor pressen etter 3-1-seieren over Tottenham.

Benítez ønsker ikke å selge lagets viktigste spillere.
- Vi har noen planer for sommeren uten å miste nøkkelspillere. Vi ønsker å beholde nøkkelspillere, kjernen i laget. Hvis vi vil gjøre forretninger, kan vi gjøre det med andre spillere. Det er ikke et spørsmål om selge spillere vi ikke ønsker å selge.

Liverpool avsluttet sesongen med en 3-1-seier på hjemmebane mot Tottenham. Fernando Torres, Dirk Kuyt og Yossi Benayoun tegnet seg på scoringslista for de røde. Kuyts mål kan komme til å bli stående som et selvmål etter at ballen gikk via Alan Hutton og i mål.  Fernando Torres står nå bokført med 50 nettkjenninger på 84 kamper for Liverpool.

Steven Gerrard havnet på 3.plass på toppscorerlista i Premier League, med 16 mål. Nicolas Anelka scoret ett mål i ligaavslutningen og endte på 19 mål, ett mer enn Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo. Etter Gerrard følger Robinho (Manchester City) og Fernando Torres med 14.

Pepe Reina gikk glipp av Golden Glove-trofeet etter at Robbie Keane reduserte for Tottenham. Keane lot være å feire scoringen i respekt for sin tidligere klubb, men fikk heller applaus fra The Kop for scoringen. Reina ville kommet likt med van der Sar i antall "clean sheets" siden nederlenderen ikke voktet buret for Manchester United i dag. De røde djevlene vant 1-0 med et B-preget lag borte mot Hull, og vant dermed Premier League med 90 poeng. Liverpool havnet fire poeng bak, og er ubeseiret på hjemmebane i en hel sesong i ligaen for første gang på 21 år.
- Det er både stolthet og skuffelse, uttaler Benítez om sesongen til journalistene etter kampen.

- Vi må være stolte fordi det er stort når du snakker om 86 poeng. Men det var likevel ikke nok til å vinne tittelen. Klart vi må forbedre oss og bli nesten perfekte dersom vi skal vinne tittelen.

- Det er ikke bare United. Dere ser Chelsea, dere ser Arsenal. Jeg er sikker på at Aston Villa, City og Tottenham blir bedre i fremtiden.

- Vi har bare tapt to kamper i Premier League og fem eller seks i alle turneringer. Det er ikke lett å avslutte sesongen uten et trofé med disse tallene, men Premier League og England er vanskelig. Vi må fremdeles bli bedre, men det er klart at vi har forbedret oss mye.

- Vi må holde oss på samme nivå som denne sesongen, stabiliteten. Dere kan snakke om uavgjorte, men vi har vunnet mange kamper på slutten. Vi må bli mer nådeløse fra begynnelsen.

- Det er en utfordring for oss å kjøpe de riktige spillerne, starte sesongen som vi gjorde nå og ikke begå feil.

Newcastle, Middlesbrough og West Bromwich må ta den tunge veien ned i The Championship. I morgen avgjøres det Sheffield United eller Burnley følger Wolverhampton og Birmingham opp i Premier League.

Sesongen er slutt, men flere av spillerne skal nå reise av sted for å spille VM-kvalifiseringskamper. Spania skal også delta i Confederations Cup i Sør-Afrika. Turneringen starter 14.juni og varer til 28.juni. Rafael Benítez mener spillerne hadde hatt bedre behov for ferie.
- De må spille. Jeg vil ikke være glad for å se spillerne rundt omkring i verden denne sommeren. De kommer til å trenge hvile etter disse kampene.

- Man har behov for hvile etter sesongslutt, spesielt i England hvor man spiller mange fysiske kamper.


Torres header Liverpool i føringen mot Tottenham.