- Aquilani spiller fra start når tiden er inne

Benítez ønsker ikke å slippe Aquilani til for tidlig i startoppstillingen. Får sjansen når tiden er inn. Liverpool Echo tror at italieneren kun får en benkplass mot City. Gareth Barry blir klar for City.

Tony Barrett i The Times skrev tidligere i dag at det kunne gå mot Alberto Aquilanis første kamp fra start for liverpool når Manchester City står på motsatt banehalvdel førskommende lørdag. Uttalelser fra Rafael Benítez kan tyde at kampen kommer noe tidlig for midtbanespilleren. Liverpools manager påpeker at 25-åringen må være tålmodig, og Liverpools støtteapaparat har ikke tenkt å forhaste seg med å sette italieneren opp i startoppstillingen.

- Alberto ønsker å spille for oss. Han er desperat etter å bli involvert så tidlig som mulig, men han forstår årsakene til at han ikke kan starte ennå, sier Rafael Benítez til Liverpool Echo.

- Han ønsker å fortsette å forbedre kondisjonen sin. Nå handler det bare om at han forholder seg rolig ettersom det ikke er lenge før han er der. Han utfordrer oss hele tiden.

- Han er veldig positiv og ønsker å hjelpe laget nå, men dere må huske at vi har et ansvar overfor han. Vi kommer ikke til å ta noen sjanser på dette tidspunktet.

- Vi må fortsette å analysere situasjonen og se ham på hver treningsøkt, men vi vet at den rette tiden nesten har kommet. Han har en veldig god mentalitet.

Ifølge Liverpool Echo kommer Aquilani sannsynligvis til å sitte på benken mot Manchester City, og kan kanskje få et innhopp. Han har vist lovende takter som innbytter mot Birmingham og Arsenal. Benítez er også imponert over italieneren på trening.

Manageren er i stadig i samtaler med det medisinske støtteapparatet og spilleren selv for å finne ut når det kan bli aktuelt å benytte Aquilani fra start.
- Dere kan se det i alt han gjør, at han besitter kvalitet, fortsetter Benítez.

- Han vet når han skal spille ballen til riktig tid og til de riktige spillerne. Han tar gode avgjørelser på banen.

- Alberto trener veldig bra, og han gjør ekstra arbeid for å være sikker på at han er i best mulig form. Jeg snakket med ham i gymsalen (onsdag). Han er veldig positiv. Humøret hans er veldig godt.

- Vi har møter hver dag med vårt medisinske støtteapparat for å se hvordan vi kan skal gå frem og når tiden er inne for å øke arbeidsnivået.

- Han er en spiller som kan spille ballen. Vi har sett det i kampene han har spilt så langt, selv om han ikke har fått så mye spilletid.

Barry blir klar
Manchester Citys Gareth Barry har slitt med et lyskeproblem, men skal ifølge City-manager Mark Hughes bli friskmeldt i tide til møtet mellom Liverpool og "The Citizens" på lørdag.
- Gareth kom tilbake fra landskampen med litt ømhet, men det bør ikke være noe problem for helgen, sier Hughes til Manchester Citys offisielle nettside.

Barry har spilt fem landskamper allerede denne sesongen, og Hughes ønsker å gi spilleren hvile på et tidspunkt.
- Det er en lang sesong. Han er mer enn kapabel til å håndtere det, men det kommer til å bli tider når vi må beskytte ham. Vi er veldig klar over det faktum at Gareth har spilt så mye for oss og England. Vi ønsker å beholde ham frisk og bra til nøkkelkampene.