- Blir en følelsesladet avskjed

Hyypiä tror det vil bli et følelsesladet farvel med The Kop. Han vurderte å legge opp etter sesongen. Mulig Liverpool vinner ligaen neste år, men tror ikke han ville fått nok kamper til å få medalje.

Sami Hyypiä forlater Liverpool etter ti år i klubben. På søndag skal legenden ta farvel med The Kop.
- Jeg liker ikke å være i sentrum for begivenhetene, ikke i det hele tatt. Men i dette tilfellet har jeg intet valg, innrømmer Hyypiä, som trolig får bære kapteinsbindet i sin avskjedskamp.

- Det er ikke som at jeg legger opp. Jeg har en ny utfordring foran meg, men det vil bli veldig følelsesladet. Det er bedre å ikke tenke så mye på det før kampen.

Sami Hyypiä ble tilbudt en rolle i Rafael Benítez' støtteapparat, en mulig testimonial og fortsatt involvert fra sidelinjen. Han avslo det sammen med muligheten til å forsette i andre Premier League-klubber. Han valgte en toårskontrakt med tyske Bayer Leverkusen.
- Jeg måtte ha flyttet uansett hvor jeg dro, så jeg tenkte "hvorfor ikke et annet land og en annen liga?" Bayer Leverkusen ønsket meg virkelig. I ti år har jeg spilt i den samme ligaen, på de samme stadionene og i hovedsak mot de samme lagene. Nå har jeg muligheten til å spille i Tyskland hvor det er en god liga.

- Jeg føler fremdeles jeg har noe å tilføre. Jeg kommer på trening hver dag og jobber sokkene av meg for å spille, ikke for å sitte hjemme og se på fjernsyn. Det er veldig vanskelig når du ikke spiller. Denne sesongen har vært veldig tøff mentalt. Jeg vurderte seriøst å legge opp etter sesongslutt, men alle jeg kjenner som har lagt opp, som Gary McAllister, har fortalt at jeg bør spille så lenge jeg kan. Jeg har vist når jeg har spilt denne sesongen at jeg fortsatt kan spille på et høyt nivå.

Hyypiä signerte for Liverpool i mai 1999.
- Jeg hadde ingen forventninger eller målsettinger da jeg kom. Jeg tenkte bare at jeg ville arbeide hardt og se hva som skjedde. Med Houllier forbedret vi vår ligaplassering. Med Benítez var høydepunktet selvsagt Champions League, men vi har mer eller mindre stått på stedet hvil i ligaen, men denne sesongen har vært en forbedring. Han er mer perfeksjonist enn Houllier når det gjelder detaljer som kan være viktige for resultatet, og han vil bli bedre.

- Når jeg sammenligner laget vi hadde i 1999 med laget vi har nå, er det en stor forskjell. Men spillet har beveget seg fremover også. Spillerne er mye raskere og sterkere nå. Jeg sier ikke at vi hadde et dårlig lag i 1999, men spillet har forandret seg. Det er mer krevende nå.

En vinnermedalje i Premier League er det eneste Sami Hyypiä mangler i sin premiesamling.
- Det er leit å mangle den medaljen, men jeg tror ikke jeg har noe å angre på. Neste sesong vil det kanskje skje. Men spiller jeg bare 10 kamper, vil jeg ikke få medalje uansett. Det spilte en rolle i min avgjørelse om å reise.

- Da jeg først kom hit, kunne jeg ikke tro at jeg ville være her i ti år og vinne det jeg har vunnet. Jeg er mer lei meg på fansens vegne enn på mine vegne for at Liverpool ikke har vunnet Premier League. Jeg vil krysse fingrene for at fansen får hva de fortjener.