- Burde ha scoret fler

Benítez var fornøyd med 3-0-seieren over Newcastle, men laget burde ha scoret fler. Gir ikke opp gullhåpet. Alan Shearer mener det første målet burde vært annullert. Skuffet over Barton.

Scoringer av Yossi Benayoun og Dirk Kuyt sendte de røde i føringen til pause mot Newcastle. Innbytter Lucas Leiva kom inn og fastsatte sluttresultatet til 3-0 like før slutt. Hjemmelaget kunne fort ha nettet flere ganger. Tre avslutninger, to av Alonso og én av Gerrard, havnet i tverrliggeren bak Steve Harper.
- Jeg synes det var en god kamp, men det kunne ha vært bedre ettersom vi hadde mye ballinnehav og mange sjanser, sier Benítez på pressekonferansen etter kampen.

- Vi hadde sjanser til å score flere mål. Det er nok å treffe tverrliggeren tre ganger i løpet av én kamp!

- Men ved å vinne 3-0 og holde nullen har vi mye positivt.

- Vi visste at de mentalt sett kunne få problemer om vi scoret først.

- Det var nøkkelen, men man kunne se at de fortsatt jobbet veldig hardt på 2-0. Det var viktig for å scoret det tredje målet for å avgjøre kampen.

Seieren gjør at Liverpool ligger tre poeng bak Manchester United, men Anfield-klubben har 43 plussmål mot Uniteds +40. Benítez vil ha maksimalt med poeng i de tre gjenstående kampene for å legge press på Alex Fergusons mannskap.
- Vi vet at de (United) er et godt lag med gode spillere. De må begå to feiltrinn, men vi må være klare. Vi må forsøke å ta tre poeng i hver kamp, og så se om de føler seg presset og begår feil.

- Vi må vinne kampene våre. Det er eneste løsningen for oss - å vinne kampene og sette dem under press.

Newcastles midlertidige manager Alan Shearer innrømmer at Liverpool var det beste laget på Anfield, mener føler seg sviktet av Joey Barton som ble utvist etter en horribel takling nede ved hjørneflagget på stillingen 2-0 til hjemmelaget. Midtbanespilleren mister nå Newcastles tre siste kamper for sesongen.
- Ja, han har bedt om unnskylding. Det har blitt gjort. Han er suspendert for resten av sesongen, uttalte Shearer.

- Han fortjente å bli utvist. Han har sviktet seg selv og klubben.

- Han var ikke uheldig, dommeren gjorde riktig. Det var ikke nødvendig av ham å gjøre det.

Shearer synes dommer Phil Dowd burde ha annullert den første scoringen for offside på Yossi Benayoun.
- Vi var heldige som holdt scoringene nede på tre. Hvor mange ganger traff de tverrliggeren?

- Jeg er skuffet over måten målene kom på. Det første målet var offside, men likevel ville ikke det ha forandret utfallet av kampen. Vi ble grundig slått av et bedre lag i dag.

- Det andre og tredje kom på dødballer. Når man gir spillerne arbeidsoppgaver på dødballer og de ikke plukker opp sin mann, så er det skuffende.

- Nå fortsetter vi forhåpentligvis over til bedre saker. Det ville alltid falle ned på våre to hjemmekamper, og jeg tror at de kommer til å avgjøre vår skjebne.

- Vi hadde oddsen i mot. De er et godt lag selv uten Fernando Torres. 3-0, det kunne ha blitt flere. Vi må omgruppere for neste uke.

- Tiden renner ut, men vi har fortsatt to viktige hjemmekamper. Det er en stor kamp mot Middlesbrough. Den som taper vil få det vanskelig med å komme tilbake. Vi vet hva som står på spill. Vi er klare for det.

Michael Owen fikk ikke et spesielt hyggelig møte med sin tidligere hjemmearena. Spilleren var plassert på benken fra start, og kom ikke inn før det gjensto ni minutter.
- Jeg angrer ikke på at jeg utelot Michael Owen. Han var svært skuffet over å bli satt ut, men jeg ville ikke forvente noe annet. Vi må se på hva vi skal gjøre neste uke.

- Jeg føler meg ikke maktesløs i forsøk på å stoppe dette. Jeg mener oppriktig at vi kan vinne de to hjemmekampene.