- Chelsea overrasket oss ikke

Må alltid spille godt for å beseire London-laget. Rafa minner om 4-1 mot United. Chelsea utnyttet bevisst Liverpools bruk av soneforsvar på dødballer. Hiddink har erstattere for Terry.

Liverpool ledet 1-0, men Chelsea kom meget sterkt tilbake og vant 3-1 på Anfield. Rafael Benítez mener at hans menn ikke ble overrumplet av London-lagets taktikk og gode offensive spill.
- Jeg var ikke overrasket fordi Chelsea er et sterkt lag, uttaler Benítez til liverpoolfc.tv.

- De har vunnet 11 kamper borte i Premier League, har mye selvtillit og spiller bra. Du må spille veldig bra for å slå dem. Vi begynte bra, men vi spilte ikke på vårt nivå.

- Det er vanskelig å tape enhver kamp, spesielt i denne turneringen fordi alle antok at vi hadde en god sjanse.

- Vi må glemme dette så fort som mulig. Vi må tenke på Blackburn og så kan vi konsentrere oss om Chelsea-kampen.

Benítez vet at det blir vanskelig å nå semifinalen i Champions League nå, men minner supporterne om at Liverpool nylig beseiret Manchester United 4-1 på Old Trafford.
- Vi må ha tro på at vi kan klare det. Vi scoret fire mot Manchester United, så vi vet hva vi er kapable til.

- Vi får Mascherano tilbake i neste kamp etter at han måtte stå over i dag med karantene.

Utnyttet bevisst Liverpools soneforsvar på dødballer
Chelsea scoret to mål fra hjørnespark. Guus Hiddink innrømmer at gjestene hadde gjort hjemmeleksen sin, og gikk ut for å utnytte Liverpools bruk av sonemarkering på dødballer til fulle.
- Hvis du føler at motstanderen kan rammes på noen områder i laget, er du dum hvis du ikke utnytter det. Laget luktet det, og det er bra, sier Hiddink til uefa.com. 

- Det handler også om lagets innstilling. Dette er ikke et lag som legger seg bakpå og rir på et resultat. Vi snakket om det i pausen.

- Liverpool har soneforsvar på defensive cornere og ingen mannsmarkering. Vi har høye spillere med god timing som er veldig modige i feltet. Vi snakket om det, og vi fikk mange fordeler på dødballer.

- Selvsagt må du analysere hvor deres styrker er, med kombinasjoner mellom Torres, Kuyt, Gerrard og høyrebacken deres. Essien var nøkkelen her, ikke bare ved å følge Gerrard, fordi også backene tok seg av ham når han gikk bredt, men også ved å være spilleren som startet våre offensive bevegelser.

- Har erstattere for Terry
John Terry mister returkampen etter ha pådratt seg sitt tredje gule kort i Champions League denne sesongen. Hiddink er imidlertid ikke bekymret.
- Han vil gå glipp av neste kamp, men vi har gode spillere som kan erstatte ham.

Terry pådro seg det gule kortet da han hoppet brutalt inn i en duell med Pepe Reina.
- Jeg føler at jeg gikk etter ballen. Det er alt jeg noen gang har gjort spiller, sier Terry til Sky Sports.

- Jeg snakket med Reina. Han sa at det ikke var gult kort. Han visste at jeg allerede hadde gult fra før, og han var ærlig med meg.

- Det er skuffende å se tre profesjonelle kollegaer omringe dommeren og be om gult kort, spesielt Alonso som gråt for et par sesonger siden etter at Eidur Gudjohnsen sørget for at han havnet i dommerens bok.

- Fansen var henrykt over at jeg fikk gult kort, og det forstyrret kanskje spillerne deres litt. Vi responderte bra og scoret det andre etterpå. Vi hevet oss litt, men vi er ennå ikke i nærheten av semifinalen. Vi må sørge for at vi drar det i land i returen.