- Chelsea var best

Rafael Benitez hadde ingen problemer med å innrømme at Chelsea var det beste laget på Anfield i kveld, og innser at det blir vanskelig å gjøre tre mål i returkampen på Stamford Bridge.

Liverpool har fått et svært vanskelig utgangspunkt foran returkampen på Stamford Bridge, etter at Chelsea vant kveldens kvartfinale i Champions League med hele 3-1 på Anfield. Rafael Benitez hadde ingen problemer med å innrømme at gjestene fortjente seieren etter kampslutt.

- Jeg syntes vi startet kampen veldig bra, men etter det spilte vi svakt og ga vekk ballen for lett. Chelsea leverte svært godt og sikkert pasningsspill, og vi tapte mot et godt lag fordi de spilte bra, mens vi ikke spilte opp mot vårt beste, sa Liverpool-manageren til Sky Sports umiddelbart etter kampslutt.

Nok en gang var det hjørnespark i mot som ble Liverpools bane, og nok en gang måtte Benitez ta sitt soneforsvar på dødballer i forsvar.

- Du vil slippe inn mål på dødballer også når du spiller med mannsmarkering. Vi må bare innse at Chelsea er sterke i lufta, og derfor slapp vi inn mål.

- To av målene kom på cornere som vi burde ha gjort det bedre på. Det var vanskelig å stoppe dem, da de har 5-6 spillere som er meget gode i lufta. Ivanovic fikk gå opp uhindret, og det ble gjort feil fra vår side. Vi hadde tre spillere rundt ham, men klarte ikke å stoppe ham. Når du har folk i sonen, må du kontrollere rommet. Det ble åpenbart gjort feil.

Chelsea satte frimerke på Steven Gerrard i denne kampen, men Benitez mente det ikke hadde noen stor betydning for utfallet av kampen.

- Vi så det allerede i åpningsminuttet, og vi snakket om det. Men vi startet kampen virkelig bra. Hovedårsaken til at vi tapte var at vi ikke spilte særlig bra etter den gode åpningen. De gjorde mål på dødballer, men det kunne likegodt ha vært fra åpent spill.

Benitez innser nå at det blir svært vanskelig å nå semifinalen, men kaster ikke inn håndkledet av den grunn.

- Alt kan skje i fotball. Vi må spille meget bra, og vi må gjøre tre mål på bortebane. Vi får prøve å spille en veldig god kamp.

- Det blir vanskelig, for Chelsea er et veldig godt lag. Vi får spille 90 minutter og se hva som skjer.

Nå håper manageren at hans lag skal riste av seg denne skuffelsen allerede i lørdagens ligakamp mot Blackburn.

-  Forhåpentligvis vil ikke dette skade sesongen vår som helhet. Vi har en viktig ligakamp på lørdag. Premier League er en annen viktig turnering, og vi må være rede for den kampen. Vi kan ikke tenke på returkampen før vi er ferdige med kampen mot Blackburn.

Chelsea i førersetet
Chelsea-keeper Petr Cech jublet over 3-1 på Anfield, og hadde ingen betenkeligheter med å proklamere at Chelsea nå er i førersetet med tanke på avansement.

- Dette er et flott resultat, men kampen begynte ikke særlig bra for oss. Det gikk ikke mange minuttene før vi lå under 1-0, noe som var det siste vi ønsket oss, men responsen vi ga var fenomenal, sa Chelsea-keeperen til Sky Sports.

- Branislav gjorde viktige mål på dødballer, og den andre scoringen kom på det best tenkelige tidpsunkt. Den tredje scoringen kom som en følge av at Liverpool gamblet ved å gå fremover, og det etterlot rom for oss å kontre i. Jeg mener vi har en kjempestor fordel foran hjemmekampen. Vi er fortsatt bare halvveis, men du vet at det er bra å lede 3-1 når man er halvveis. Men vi skal spille andre halvdel av oppgjøret også. Vi er favoritter til å gå videre nå, med den fordelen vi har. Det blir veldig vanskelig for Liverpool å score tre mål.

Tomålsscorer Ivanovic var også i skyene etter sine gode headinger.

- Dette var mine første mål for Chelsea, og jeg er veldig lykkelig. Vi spilte som et lag, noe som er meget bra for oss.

Chelsea-manager Guus Hiddink mente at London-lagets 3-1 seier var det perfekte scenario foran returkampen.

- Dette var det perfekte scenario. Det kunne ikke ha gått bedre. Spesielt på Anfield, som alltid er et vanskelig sted å spille fotball. Jeg må rose mitt lag for hvordan de reagerte etter at Liverpool hadde tatt ledelsen.

- Vi satset på å gjøre et bortemål, og det er luksus når du gjør tre.

- Nå må vi beholde konsentrasjonen, da vi kun er halvveis. Vi har ikke råd til å slappe av i returkampen, for Liverpool har vist at de er gode til å gjøre comeback, og det må vi unngå.