- Da vi rotet bort ligaen

Jamie Redknapp forteller om da Liverpool sprakk på oppløpssiden i 1997, og Manchester United utnyttet at man bukket under for presset. Nå er det ny kamp om gullet.

I sin spalte i Daily Mail forteller Liverpools daværende midtbanespiller at man hadde sjansen i 1996/97 sesongen, men feilet da det gjaldt som mest. Nå ser han fram til en ny duell mellom gigantene i nordvest.

"Datoen var søndag 6.april 1997, og Liverpool hadde i sikte sitt første ligamesterskap på sju år. Vi var to uker unna å spille mot Manchester United i hva som ble omtalt som en av de klassiske "tittelkampene", selv om Arsenal også var med i bildet. Vi hadde ledet fram til januar, men nå var United foran. Alt vi måtte gjøre var å vinne kamper, holde kontakten og håpe at de feilet.

Isteden var de vi som tapte hjemme mot Coventry. Coventry lå under streken, men vant 2-1 på Anfield.

Jeg kan huske at vi ble påvirket av stemningen, presset med å måtte vinne kamper, score på frispark, sørge for å ta vare på alle sjansene. Spenningen tok oss. Vi var fortsatt gode spillere, men det var gode spillere som stoppet å spille. Spillere som med et tok feil avgjørelser. Keepere vil miste troen på sine forsvarere, de vil gå ut på crosser hvor de skulle ha blitt på streken. Midtbanespillere som vil prøve lange pasninger når du skulle ha slått kort og enkelt. Angripere som ville brenne sjanser hvor de ville ha vært lettere å score.

United vant ligaen det året med 75 poeng, etterfulgt av Newcastle, Arsenal og Liverpool alle med 68 poeng.

Press forandrer deg. Slik det er med United nå, spilte vi ikke lenger med frihet og vi begynte å spille med frykt. Til Alex Fergusons fordel, ingen er bedre til å rette opp dårlig form enn en gruppe som inkluderer spillere som Ryan Giggs, Rio Ferdinand og Paul Scholes. United har i moderne tid vært mestere til å avgjøre ligaen mot slutten av sesongen, selv om Liverpool nå er i siget og spiller med selvtillit.

Steven Gerrard er landets beste spiller og Xabi Alonso har også hatt en vidunderlig sesong. I tillegg er Javier Mascherano tilbake i form.

Jeg har vært kritisk til Rafa Benitez, men han tok de riktige valg mot Aston Villa. Han valgte sitt beste lag, selv om det betydde to forandringer fra det mannskapet som vant 4-1 på Old Trafford. Hvis han fortsetter med det i innspurten, har Liverpool en sjanse. Det vil bli interessant å se om noen av lagene blir distrahert av Champions League.

Benitez har vært skyldig i å forandre på laget, og unødvendig flytte Jamie Carragher ut på høyrebacken. Nå må han være stabil i sitt laguttak, og i tillegg håpe at Gerrard og Fernando Torres kommer skadefrie tilbake fra landslagsopphold.

Alex Ferguson vil heller ikke være fornøyd med at det blir en pause til neste kamp for United, men det er i det minste mot et Villa som er i fritt fall. Det er imidlertid fortsatt mye fotball å spille, og Arsenal skal møte alle tittelutfordrerne.

Vi har en kamp om gullet igjen, men hvem vil sprekke først?"