- De som skyldte på supporterne tok feil

Statsminister Gordon Brown har gjort et ekslusivt intervju med LFCTV der han snakker om Hillsborough, støtter familiene og klubbens supportere.

Som vi tidligere har omtalt her på liverpool.no, så har statsminister Gordon Brown skrevet et brev til familiene fra de som mistet sine nærmeste på Hillsborough. Brevet vil bli opplest på minnesmarkeringen på onsdag. Når har Brown også gjort et ekslusivt intervju med LFCTV, hvor han snakker om tragedien.

- Folk vil aldri glemme den dagen, for den har satt seg inn i minnet vårt. Jeg husker at jeg hørte en halvtime om gangen da nyhetene kom fra Hillsborough. Det var da jeg forsto hvor stor denne tragedien var. Jeg husker også hvordan Liverpool-supporterne hjelpte hverandre, med å forsøke å hjelpe de som var skadet og redde medsupporterne sine, både unge og gamle. Jeg tror aldri vi kan glemme de 96 menneskene som omkom, sier Brown i intervjuet.

- Jeg tror familiene har hatt støtte av alle oppegående personer over hele landet. Jeg tror det er det som betyr mest - at folk forsto at Liverpools supportere gjorde en fantastisk jobb med å forsøkte å hjelpe hverandre Det var feil av folk å legge skylden på dem, slik noen gjorde.

Brown fikk også spørsmål om hvordan Liverpool-supporterne ble omtalt i enkelte aviser etter tragedien.

- Jeg tror folk har lært først av alt at man ikke skal dømme folk for raskt, og de som dømte har blitt motbevist. Derfor er folk fra Liverpool så respektert i hele landet. Jobben de gjorde med å hjelpe hverandre den dagen, og hvordan man hjelpte hverandre gjennom tøffe tider er noe som aldri vil bli glemt.

Statsministeren ville ikke svare på om saken unne komme opp i noen rettsal, så man omsider kunne fått rettferdighet for de 96.

Intervjuet kan sees på LFCTV og programmet 'This is Anfield' kl 22.00 norsk tid i kveld. Ellers kan vi anbefale å lese Dagbladet sin gode Hillsborough-sak i dag. Link her.