- Det er under press du må være sterk

En presset Rafael Benitez akter å ri av stormen. Han skrider til verket i Lyon i kveld med hodet høyt hevet, og tror at hans skadeskutte tropp skal bestå prøven de vil bli satt på.

Liverpools skadeliste foran kveldens kamp i Lyon er rekordlang. Sju spillere er definitivt uaktuelle grunnet skader, og har blitt hjemme på Merseyside: Steven Gerrard, Martin Skrtel, Glen Johnson, Albert Riera, Fabio Aurelio, Martin Kelly og Nabil El Zhar. I tillegg er det også usikkert om Fernando Torres, Daniel Agger og David N'Gog er i stand til å spille kampen, mens Alberto Aquilani akkurat har blitt frisk og neppe starter på Stade Gerland. Rafael Benitez tror likevel at han har en tropp som er god nok til å klare brasene i Frankrike.

- Vi er rutinerte, og skal prøve å klare dette selv om vi er presset. Det er lett å være manager når du vinner, men det er under press du må vise karakterstyrke, sa manageren på gårsdagens pressekonferanse.

- Du må beholde fatningen og analysere ting. Er du nervøs, vil du gjøre feil. Vi har erfart hvordan vi må gjøre ting. Jeg er glad for å være manager i Liverpool FC, og ønsker å være det i lang tid fremover.

- Det vil være en stor prestasjon om vi vinner denne kampen. Det vil gi oss en bedre atmosfære å jobbe i, og en plattform å bygge på. Når du går gjennom en storm, må du holde hodet høyt hevet, og det er hva vi akter å gjøre denne gangen også.

- Lyon liker å angripe. De scorer masse mål, og har en god statistikk å vise til på hjemmebane. Men vi må fokusere på oss selv, og hva vi kan gjøre. Vi vet at målet vårt er å vinne denne kampen. Hvordan vi gjør det, avhenger av hvordan situasjonen er med noen av våre skadede spillere. Men vi går til verket med tro på oss selv.

- Klarer vi å beholde troen på oss selv, tror jeg vi kan vinne. Vi har spillerne til å klare det. Kanskje kan det bli en lignende kamp som den i Marseille for et par år siden, og forhåpentligvis vil resultatet bli det samme.

Liverpool Echo tror at Jamie Carragher vil starte på høyrebacken om Daniel Agger er i stand til å starte kampen. Men det ser ikke så lyst ut. Lokalavisen melder at dansken måtte stå oppreist under mesteparten av gårsdagens flytur grunnet ryggsmertene. Echo melder også at Fernando Torres vil starte kampen, trass i at han ikke er 100% skadefri.

- Dette er en veldig viktig kamp, for vi vet vi må vinne. Resultatet i den andre kampen mellom Fiorentina og Debrecen, og hva som vil skje i senere kamper, betyr ikke noe nå, sier Rafael Benitez.

- Vi forventer at Fiorentina vil slå Debrecen, men du vet aldri. Vi må bare fokusere på vår egen jobb, og så får vi se hva som skjer.

- Vi ønsker å avansere til cupspillet, men vi vet det blir vanskelig ettersom Lyon er et veldig godt lag. Det har de bevist. De har kvalitetsspillere. Det kunne man se på Anfield i den første kampen. Men vi håper å lage trøbbel for dem, og vinne kampen.