- Det største lokaloppgjøret i England

Rafael Benitez mener at Merseyside-derbyet er det største lokaloppgjøret i engelsk fotball. Større enn Manchester City v Manchester United og større enn Arsenal v Tottenham.

- Etter min mening finnes det ikke noe større lokaloppgjør i England. Merseyside-derbyet er en fantastisk kamp å være involvert i for alle, og jeg har aldri sett noe lignende på dette nivået. Du kan se de sterke følelsene og lidenskapen i alle som er involvert, og det er bra både for stemningen på tribunen og for fotballen, uttaler Liverpool-manageren til klubbens offisielle nettside.

- Når du snakker med folk, får du den samme følelsen. Dette er en viktig kamp for alle. For meg som manager er det også viktig, da jeg har vært her lenge, og prøver å vinne hver eneste kamp. Og spesielt lokaloppgjørene, legger han til.

- Jeg føler meg 100% som en scouser. Og da blir følelsene ekstra sterke i forbindelse med disse kampene. I ukene etter kampene er det mange lykkelige og mange misfornøyde folk i gatene. Når du forbereder deg til disse kampene, vet du hvor mye de betyr.

- Vi, vår familie, har blitt kjent med noen Evertonians - ikke så mange, men noen - og alle venter og ser hva som vil skje.