- Drømmejobben

Tidligere Tranmere-målvakt John Achterberg omtaler trenerjobben han har fått på Anfield som drømmejobben. Callaghan og Byrne får omsider VM-medaljene sin i dag.

Som vi skrev i går her på liverpool.no, så har John Achterberg blitt en del av trenerstaben i Liverpool FC. Den tidligere Tranmere-målvakten blir 38 år neste måned, og skal primært jobbe med reservelagsspillerne og målvaktene på akademiet, under Xavi Valero. Nederlenderen sto over 300 kamper for Tranmere etter at han kom til England fra FC Eindhoven i 1998, og spilte som spillende keepertrener for Tranmeres førstelag under Danny Coyne.

- Det er en drømmesjanse, og jeg må ta den med begge hender. Det er trist for meg å forlate Tranmere etter så mange år, og supporterne har alltid behandlet meg bra, noe jeg håper de vil fortsette med. Jeg håper at Tranmere-supporterne vil forstå mitt valg, ettersom jeg går til en av de beste klubbene i verden, sier Achterberg til Liverpool Daily Post.

- En sjanse som denne dukker ikke opp ofte. Treneryrket er fremtiden for meg, og jeg har gjort mer og mer av det i Tranmere de siste årene, og det er der jeg behøver å utvikle meg. Det er på samme måten som at du ønsker å spille i en best mulig klubb, så ønsker du også det samme som trener. Når du hører rykter om at Liverpool kanskje ønsker dine tjenester, så trengs det ikke lang tenketid for å ta en avgjørelse - du må gjøre det som er best for deg selv.

Achterberg kommer også til å møte en gammel kjenning i trenerteamet. John McMahon ble nylig utnevnt som ny reservelagstrener etter Gary Ablett, og det er en mann han kjenner fra tiden i Tranmere.

- Det vil bli fint å jobbe med John. Vi har alltid komt godt overens, og har et positivt arbeidsforhold. Jeg kan ikke vente til å få starte. Jeg har allerede møtt Rafael Benítez et par ganger, og vil snart møte Xavi Valero for å snakke om våre planer for treningene.

Callaghan og Byrne får VM-medaljene i dag
Hele 43 år etter at England vant sin eneste VM-tittel, i 1966, så får spillerne som ikke var i startoppstillingen for finalen også sin heder etter triumfen. Både Ian Callaghan og Gerry Byrne var med i VM-troppen, og Callaghan spilte i starten av mesterskapet før Ramsay la om taktikken.

- Jeg er veldig glad for å kunne ønske Gerry Byrne, Ian Callaghan og de andre spillerne velkommen til Downing Street. Det er på sin plass at vi annerkjenner deres rolle i Englands VM-suksess, et av våre flotteste idrettsøyeblikk. De er ekte fotballhelter, og har gjort dette landet stolt, sier statsminister Gordon Brown til Liverpool Daily Post.

Mellom 1930 og 1970 var det slik at kun de 11 spillerne som spilte finalen fikk vinnermedalje. FIFA har nå gått med på å trykke opp spesielle medaljer for dem som mistet finalen, og for trenerteamet bak suksessen.