- Et veldig godt kjøp

Rafael Benítez tror at Sotirios Kyrgiakos kommer til å bli et veldig godt kjøp for Liverpool. Han beskriver forsvarsspilleren som sterk og god i lufta. Blir en trussel på dødballer.

Sotiris Kyrgiakos skal presenteres på en pressekonferanse på Melwood klokken 09.00 lokal tid i morgen. Men Rafael Benítez har allerede kommentert sommerens tredje spillerkjøp.
- Han er en tøff forsvarer som er sterk og god i luften. Han har sterk viljestyrke, og vi så etter disse tingene, uttaler Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Han kan score mål, og vil bli en trussel på hjørnespark og frispark. Han er veldig sterk i forsvar, men vil trenge tid som alltid for å tilpasse seg Premier League. Han kommer til å bli en veldig god signering for oss.

- Vi kjente til spillere da han var i Rangers, og vi har sett på video av ham fra Frankfurt og landslaget. Vår speideravdeling har hatt mye informasjon.

- Vi har snakket om det han har gjort tidligere og det han må gjøre hos oss. Det var bra. Han vet hva vi ønsker, og han er klar til å arbeide.

Benítez føler at kjøpet av Kyrgiakos vil være fint for unge forsvarsspillere som Martin Kelly og Daniel Ayala. Manageren har tro på at ungguttene kan lære av en erfaren 30-åring.
- Det vil være positivt. Jeg snakket med Ayala om dette. Når unge spillere ser noen med erfaring, er det positivt fordi de kan lære av ham.

- Det betyr også at de får mer tid. Hvis de må spille noen kamper, så kan de det, men de er ikke under press.

Britisk presse anslår overgangssummen til å være £2M, men AEK Athen har tidligere oppgitt 3 millioner euro (ca £2,5M).