- Fortsatt tittelkandidat hvis Xabi går

Mark Lawrenson tror Liverpool fortsatt er tittelkandidat dersom Xabi Alonso går. Javier Mascherano i Argentina-tropp. Steve Finnan til Portsmouth. Spurs i midtstoppertrøbbel.

Fortsatt tittelkandidat
Tidligere Liverpool-spiller Mark Lawrenson tror at The Reds fortsatt er med i kampen om Premier League-tittelen dersom laget lar Xabi Alonso gå til Real Madrid.

I sin spalte i lokalavisen Daily Post sier Lawrenson at fans i Thailand og Singapore gjorde det klart hva de synes om Xabi skulle gå eller bli værende. Og fansen var i sin rett, mener Mark.

- Jeg tror ikke det spiller noen rolle. Han viste i fjor at han kunne koble vekk alle ryktene om at han skulle gå fra Liverpool, og likevel vise førsteklasses fotball. Hvis han går? Vel, alt jeg vil si er at hvis du kommer til å gå, så gå nå.

Lawrenson mener at transferspekulasjonene rundt Xabi Alonso må avsluttes på den ene eller andre måten nå, og i god tid før den nye sesongen starter.

- Rafael Benitez må for all del slippe å få den type spekulasjoner som Arsenal og Arsene Wenger hadde for noen år siden med Patrick Viera. Blir han, eller blir han ikke?

- Dersom Real Madrid vil ha ham så mye som de har signalisert, så må en avtale kunne gjøres så snart som mulig. Jeg tror ikke at det å selge Alonso vil ha så mye å si på Liverpools rolle som tittelutfordrer for kommende sesong, skriver Lawrenson i Daily Post.

- De spillerne som blir med har selvtilliten og troen på at de kan utfordre Manchester United og vil bringe med seg det inn i den nye sesongen, uansett om Xabi er der eller ikke. Jeg tror nok mange supportere kvier seg for å gi slipp på baskeren, men jeg tror dette vil gi Rafa muligheten til å gjøre laget sterkere offensivt.

Lawrenson tror fortsatt at både David Ngog og Krisztian Nemeth er hakket for unge, og han er usikker på Andriy Voronin.

- Rafa har sagt at han er glad for å ha den beste angriperen i den tyske Bundesligaen tilbake i troppen. Men hvorfor ga han slipp på ham først da, spør Lawrenson som er spent på Gerrards rolle som angriper dersom Alonso blir Real Madrid-spiller.

- Og selv om rafa avkrefter at David Villa er et transfermål, så kan jeg ikke kvi meg fra å si at denne spilleren - eller en med lik spillestil som ham - hadde vært ideelt for Liverpool.

Mascherano i argentinsk tropp
Javier Mascherano er tatt ut i Diego Maradonas argentinske landslagstropp til kampen mot Russland i Moskva onsdag 12. august.

23 spillere er tatt ut i troppen.

I tillegg til Liverpools Mascherano, er Manchester Citys Carlos Tevez og Newcastles Jonás Gutiérrez er de "engelske" spillerne i troppen.

Finnan klar for Portsmouth
Den tidligere Liverpool-backen Steve Finnan er klar for Portsmouth. Iren har signert for en ett-årig avtale etter at han tidligere i uken ble frigitt fra Espanyol. Finnan har lenge signalisert at han mistrivdes i La Liga og Spania etter overgangen fra Liverpool.

Tottenham i midtstoppertrøbbel
Liverpool sesongåpner mot Tottenham Hotspur på white Hart Lane i London søndag 16. august. Tottenham, som i dag signerte den tidligere Liverpool-spilleren Peter Crouch, vil ha problemer med å sette sammen forsvarsrekken sin.

Manager Harry Redknapp har nemlig i tur og orden mistet Ledley King, Jonathan Woodgate og Michael Dawson med skader. Alle skal være uaktuelle for ligaåpningen mot Liverpool. Ifølge Daily Telegraph har ikke kapteinen King trent i det hele tatt i pre-season, Dawson har ødelagt akillesen sin og Woodgate har et lyskeproblem.