- Genuin fremgang

Alan Hansen mener Liverpools supportere kan gå til neste sesong med realistisk optimisme om endelig å ta ligagullet. Tror de røde kjøper fire eller fem spillere.

Sesongen til Liverpool FC ble på mange måter avsluttet i går, da Manchester United utlignet de rødes 18 ligamesterskap og mannskapet til Rafael Benitez nå må kjempe med Chelsea om de to neste plassene på tabellen. Pallplass garanterer uansett direkte innpass til gruppespillet i Champions League til neste sesong, selv om 2.plass vil gi en noe større sjekk med prispenger fra Premier League enn 3.plass.

I sin spalte på hjemmesiden til BBC sier legenden Alan Hansen at selv om det er gullet som teller, har Liverpool gjennomført en sesong som gir grunn til optimisme om fremtiden.

"Jeg mener at det har vært en bemerkelsesverdig fremgang for Liverpool denne sesongen, spesielt over de siste to månedene. Uten å kaste alt framover, synes Liverpool nå å være mer aggressive og resultatene og belønningen av det kan alle se. Lenge var ikke dette tilfellet, noe som gjenspeiler 14 poeng tapt på Anfield denne sesongen. I gamle dager gikk Liverpool i strupen på lag og slo dem helseløse og manager Rafael Benitez har utvilsomt nærmet seg den fremgangsmåten, spesielt siden 4-0 seieren hjemme mot Real Madrid.

De seneste sesongene har startet mer med håp enn forventninger når det er snakk om tittelen ? til neste år kan de starte med virkelige forventninger ut fra hva vi nå har sett.

Jeg tror Liverpools beste 11 kan konkurrere med den beste oppstillingen til Manchester United, men mesterne er hakket bedre når det er snakk om nummer 12 til 20. Uniteds nylige kamp mot Middlesbrough var et perfekt eksempel, da de gjorde sju forandringer fra laget som spilte i Champions League og likevel vant komfortabelt.

Den store spilleren har igjen vært Steven Gerrard. Hver uke presterer han på et glimrende nivå med fart, energi, entusiasme, scoringer og er generelt av verdensklasse. Det kunne være interessant å høre fra managere rundt om i verden hvem de ville ønske seg mest av Gerrard eller Lionel Messi hos Barcelona - det er til Gerrards fortjeneste at jeg tror mange vil måtte tenke lenge og vel på det spørsmålet.

Jeg tror Benitez vil prøve å få inn fire eller fem spillere som kan styrke stallen, men også være gode nok til å utfordre de som er i den beste elleveren slik at de igjen vil utgjøre en vesentlig forskjell når han velger å hvile spillere.

Min oppfatning er at Liverpool er på utkikk etter å styrke flankene. Inntil kampen mot Chelsea i CL hadde backene Alvaro Arbeloa og Fabio Aurelio gjort det utmerket, men siden har de slitt mer. Benitez liker Dirk Kuyt, og Albert Riera har gjort det greit, slik at manageren både vil prøve å hente kvalitet og kvantitet.

Liverpool har igjen blitt linket til Gareth Barry hos Aston Villa, men han bør ikke komme på bekostning av Xabi Alonso. Hvis han er et mål, bør Liverpool satse på å ha begge da Alonso er en kvalitetspiller og Barry kan spille både på venstreflanken og i andre posisjoner. Barry er også engelsk, kjenner til Premier League og er sjelden skadet.

For en klubb som Liverpool vil det alltid være skuffende når man står igjen uten trofeer etter en sesong, men de har vist genuin fremgang, utviklet seg som lag og de kan se fram til neste sesongen med seriøse forhåpninger om å vinne Premier League."