- Gerrard bør bli årets spiller

Rafael Benítez mener Steven Gerrard fortjener å bli kåret til PFA Player of the Year. Dommerne ønsker forklaring på hvorfor Friedels røde kort ble trukket tilbake.

Steven Gerrard har scoret 21 mål hittil denne sesongen, og Rafael Benítez synes at Liverpool-kapteinen fortjener prisen som årets spiller.
- Ja. Hvis han kan fortsette å spille på dette nivået, så hvorfor ikke?

- For meg er Stevie en av de beste spillerne i verden. Å si at en er bedre enn andre er vanskelig fordi det er mange kvalitetsspillere, men han er en av de beste. Det er klart.

- Han er mer moden, han lærer fremdeles og blir bedre taktisk. Han kan fortsatt spille bedre fordi han har potensialet.

- Han besitter kvalitet, og forsøker alltid å bli bedre på hver treningsøkt. Det er veldig positivt. Du vet at når han er på banen, så har du bedre muligheter til å vinne.

- På søndag var jeg fristet til å beholde Steven på banen fordi han kunne ha scoret flere mål etter hattricket, men jeg ønsket å gi noen minutter til en annen spiller.

Benítez mener Steven Gerrard har hatt en flott utvikling etter at han begynte å spille i posisjonen rett Fernando Torres.
- Jeg synes han har forbedret seg mye ved å forandre posisjon og se ham spille i en annen rolle.

- Han scoret 23 mål et år. Nå har han 21, og kan score flere før sesongen er over. Det er veldig positivt for laget og for ham også.

- Når Gerrard og Torres spiller sammen for oss, har resten av laget mer selvtillit. Det er bra for resten av spillerne at de har mye selvtillit når de to er sammen på banen.

Dommerne ønsker forklaring
Dommerne ønsker en forklaring fra det engelske fotballforbundet (FA) etter at Brad Friedels røde kort ble strøket. Aston Villa-keeperen ble utvist for å ha fratatt Fernando Torres en scoringssjanse i søndagens kamp. De sortkledde mener at dommer Martin Atkinson ikke hadde annet valg enn å sende Friedel av banen. Professional Game Match Officials Board (PGMO), som leder dommerne, har skrevet til FA for å få en forklaring på hvorfor kortet ble strøket.
 - PGMO søker en forklaring fra FA om årsaken til at appellutvalget har gått mot dommeren. PGMO ønsker bare å være sikker på å få alle detaljene om hvorfor panelet handlet som de gjorde, uttaler en talsmann for Premier League.

- Gjennom en hel sesong har man mange appeller som får gjennomslag. Det er viktig for dommerne å komme til bunns i hvorfor panelet handlet slik det gjorde.

PGMO består av daglige ledere fra FA, Premier League og Football League, og blir ledet av Peter Heard.