- Glem Citys bortestatistikk

Benítez mener ekspertene ikke må se blindt på Citys elendige borteform. På Anfield er lagene langt mer motiverte. De tolv neste dagene er viktige for utfallet av ligaen. Citys januarkjøp.

Manchester City har kun én seier på bortebane i Premier League denne sesongen. Fire ligakamper har endt uavgjort og de resterende syv er tapt. "The Citizens" har kun to borteseirer på de senste 18 ligakampene på fremmed gress. Rafael Benítez uttaler at motstanderen vanligvis er mer motiverte når de kommer til berømte stadionanlegg som Anfield. Derfor mener spanjolen at det ikke må legges så stor vekt på gjestenes svake bortestatistikk.
- Dere kan analysere hele sesongen hvordan lagene presterer på bortebane, men det er annerledes på Anfield, uttaler Benítez på dagens pressekonferanse.

- Spillerne ønsker å vise at de er gode nok. Å spille på Anfield er en sjanse for dem til å vise det. Vi må glemme statistikken og konsentrere oss om de gode spillerne de har.

Manchester City var brukte mange penger på spillerkjøp i januar, men Benítez tenker ikke på det i forkant av søndagens kamp.
- Folk kan snakke om pengene de har, men andre lag har brukt mange, mange penger, så det er ikke så enorm forskjell.

- De har gode spillere, det er ikke bare penger. De har spillere, med hurtighet og ferdigheter, som kan forandre kamper. De scorer mål også.

Benítez tror de neste 12 dagene vil bli meget viktige i kampen om Premier League-tittelen. Liverpool møter Manchester City (H), Middlesbrough (B) og Sunderland (H) frem til 3.mars, mens for United venter Blackburn (H), Newcastle (B) og Tottenham (B).
- Vi har fire kamper på 12 dager, inkludert Madrid, så man vet aldri hva som kan skje. Vi vil kanskje få en bedre oversikt i løpet av 10-15 dager, sier Benítez.


Citys janaurkjøp
Manchester City gjorde flere spillertransaksjoner av betydning i januarvinduet.
Inn: Wayne Bridge (Chelsea, £10M), Craig Bellamy (West Ham, £14M), Nigel de Jong (Hamburger SV, £18M) og Shay Given (Newcastle, £8M).
Ut: Tal Ben-Haim (Sunderland, lån) og Jô (Everton, lån).