- Hicks og Gillett får refinansiert lånet

The Guardian melder at Tom Hicks og George Gillett kommer til å få refinansiert £350 millionerslånet etter fristen 24. juli. Tom Hicks skal være sikker og avslappet.

Elena Moya og Andy Hunter i The Guardian hevder at Tom Hicks og George Gillett kommer til å få refinansiert lånet sitt med Royal Bank of Scotland og Wachovia. Det vil komme til å koste £3,5m å få til, med de samme rentene som de har på sitt nåværende lån.

Det ble annonsert i forrige uke at Hicks og Gilletts selskap Kop Football Holdings Limited hadde tapt £42,6m, til tross for et meget godt år. Supporterunionen Spirit of Shankly har oppfordret til kampanjer og boikotter av Royal Bank of Scotland for å hindre at de får i stand refinansiering innen 24. juli-fristen.

Uansett, så ser de to bankene ut til å være villig til å utvide lånene, på grunn av stigende inntekter fra klubben som forrige sesong endte på andreplass i Premier League, og kvalifiserte seg til lukrative Champions League.

- Bankene vil ikke sette vekst i fare gjennom å ta kontroll, sier en kilde.

I Valencia har banken Bancaja i praksis tatt kontroll over Valencia, som har over £500m i gjeld.

- Det er ikke logisk å ta kontroll over en bedrift som gjør det bra, sier kilden videre.

Refinansieringsavtalen vil gi Hicks og Gillett enda mer tid, mens de forsøker å slippe selge klubben. Ønsket deres om å låne ytterligere £400m for å bygge det nye stadionet i Stanley Park virker dog mindre sannsynlig. Tallene som kom frem i forrige uke gjør at det virker tvilsomt at de to kan fortsette i samme bane som nå, uten å låne enda mer penger. I følge en kilde nær Tom Hicks skal han dog være veldig avslappet og selvsikker på det området.