- Hver kamp er som en finale

Fabio Aurelio og Jose Reina er skjønt enige om at hver ligakamp fremover blir som en cupfinale å regne. For det er ikke tvil om at Premier League har førsteprioritet i Liverpool denne våren.

Fabio Aurelio er sterk i troen på at Liverpool kan klare å passere Manchester United på tabellen før sesongslutt. Rivalene fra Salford står nå med åtte strake seire i Premier League, og kan øke forspranget ned til Liverpool til fem poeng om de vinner hengekampen mot Fulham. Aurelio tror imidlertid at mye kan forandre seg på de 13 kampene som gjenstår.

- Jeg tviler på at Manchester United vil kunne holde seiersrekken gående helt til sesongslutt. Vi skal også spille på Old Trafford, så klarer vi å plukke jevnt med poeng fremover vil vi ha en sjanse til å slå dem, sier brasilianeren til Liverpoolfc.tv.

- Hver kamp fremover nå blir som en finale, og vi ønsker å kjempe om tittelen til siste slutt. Dersom United ikke taper flere kamper vil de nok komme noen poeng foran oss, men vi må uansett gjøre vår del av jobben, legger han til.

- Ligaen er det viktigste både for klubben og oss spillerne. Vi vet at Champions League også er en spennende turnering hvor vi skal ut i en storkamp mot Real Madrid. Klarer vi å vinne den, og henge med så lenge som mulig, vil det være flott for Liverpool. Men denne sesongen fokuserer vi mest på Premier League.

- Liverpool har ikke vunnet ligaen på mange år, men vi blir bedre for hver sesong som går, og forhåpentligvis kan dette være vårt år.

29-åringen kom på scoringslisten i lørdagens kamp mot Portsmouth. Det hører til sjeldenhetene.

- Jeg skulle likt å gjøre flere mål, spesielt på frispark. Det var min spesialitet i Valencia, men jeg har ikke klart å følge opp dette i Liverpool, selv om jeg har vært nær noen ganger. Forhåpentligvis får jeg ta noen i tiden som kommer.

Selv om venstrebacken passerer 30 år senere i 2009, drømmer han fortsatt om å få debutere for Brasils landslag.

- Det er fortsatt en drøm og et mål for meg. Dersom jeg får fortsette å spille for Liverpool tror jeg det er et realistisk mål. Jeg føler jeg nærmer meg. Jeg vet det diskuteres at jeg bør få sjansen, så jeg håper det vil skje en gang i fremtiden, avslutter Aurelio.

Målvakt Jose Reina er enig med venstrebacken i at hver kamp frem mot sesongslutt blir som en finale å regne. Sisteskansen mener at de røde ikke har råd til å avgi mange flere poeng nå.

- Alle kamper blir som en finale nå. Vi vet vi ikke kan avgi mange poeng, spesielt på hjemmebane. Det kommer store kamper på rekke og rad, og vi må være klare for dem. Dette er hva du ønsker som fotballspiller. Dette er Liverpool, og dersom du ønsker å vinne trofeer, må du være fokusert hele tiden. Vi er det, sier Reina til Guardian.

- Jeg vet ikke hvorfor vi har spilt så mange uavgjortkamper denne sesongen. Mot Everton var vi bare tre minutter unna seieren. Det er sant at vi ikke skapte så mange sjanser i flere av disse uavgjortkampene, og det ble for vanskelig å score et seiersmål. Slikt kan påvirke selvtilliten til spillerne, og av og til drar du med deg dette til neste kamp. Det er ikke uvanlig. Sesongen er ni måneder lang, så det er naturlig at det vil være en periode der vi ikke spiller opp mot vårt beste. Forhåpentligvis er den perioden over nå, slik at vi bare blir bedre og bedre i månedene som gjenstår.