- Ikke sammenlign meg med Clemence

Pepe Reina mener han har mye å utrette før han kan sammenlignes med Ray Clemence. Spanjolen takker lagkameratene som har mye av æren for at han har satt flere klubbrekorder.

Pepe Reina har satt flere klubbrekorder siden han ankom Liverpool fra Villarreal i 2005. Han forholder seg rolig til sammenligninger med Ray Clemence.
- Du vil høre folk snakke om ulike epoker og sammenligne suksessfulle lag i fortiden med suskessfulle lag nå for tiden, sier Reina til LFC Magazine.

- Jeg er ikke sikker på at det er rettferdig. Jeg er ikke engang sikker på hvilket system Liverpool brukte da Clemence spilte eller om lag angrep mer eller mindre enn de gjør i dag. Det er så mye du må vurdere.

- Det jeg vet er at Clemence trolig er den beste keeperen i Liverpools historie. Mitt mål er å oppnå bare halvparten av det Clemence gjorde i Liverpool. Hvis jeg klarer det, vil de bli en suksessfull tid for klubben.

I april ble Reina den Liverpool-keeperen som rasket holdt buret rent 100 ganger i alle turneringer. Han slo rekorden til Clemence. Reina klarte det på bare 197 kamper, mens Clemence trengte i 200 opptredener. Benítez hyllet da Reina som den beste keeperen i Premier League.
- Jeg setter pris på alt det hyggelig folk har å si om meg, fortsetter Reina.

- Jeg har forbedret flere sider ved spillet mitt på de fire årene jeg har vært i Liverpool. Men jeg ha fortsatt mye å rette på, og jeg er ennå ung for keeper å være.

- Jeg er bare 26, så jeg har fortsatt en lang vei å gå. Forhåpentligvis vil det være med Liverpool.

Reina vet at han har mye å takke lagkameratene for.
- Jeg er glad for å gå inn i historiebøkene ved siden av en som Clemence. Du må være fornøyd med det. Men det er ikke bare takket være Pepe Reina. De må deles med lagkameratene mine, spesielt forsvarerne.

- Det er taket være guttene og de som spiller foran meg. De gjør jobben min lettere, så all ære til dem.

- Alltid når du holder buret rent og vinner, gjør det seieren litt mer spesiell for folk som Carra og Arbeloa, forsvarere som har som jobb å hjelpe oss med å holde nullen.

- En spiss er alltid på jakt etter mål, mens forsvarere og keepere alltid ønsker å holde buret rent. Det er bedre å vinne 1-0 enn 2-1.