- Il Principino er spennende

Rafael Benítez forteller om Alberto Aquilani, og forteller hvorfor Liverpool ønsker italienerens tjenester. En spennende spiller som supporterne vil like, i følge manageren

Etter at Xabi Alonso gikk til Real Madrid, var de røde raskt ute og fikk til en enighet med AS Roma om overgangssum for den italienske landslagsspilleren Alberto Aquilani. Midtbanespilleren kommer til Merseyside for den medisinske testen senere denne uken - en test det er knyttet stor spenning til, på grunn av Il Principino (den lille prinsen - spillerens kallenavn) sine mange skadeproblemer de siste sesongene.

- Roma har tillatt oss å prate med spilleren, så det er bra og positivt. Han er en spiller med kvalitetene vi er på jakt etter, sier Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Han kan spille litt høyere oppe enn Javier Mascherano. Kanskje mellom Javier og Steven Gerrard. Han har en god pasningsfot - og slår gode gjennombruddspasninger. I tillegg er han arbeidssom. Dersom han kan slå seg til rette i England kan han bli et veldig godt kjøp.

- Jeg tror denne signeringen vil gjøre supporterne spente og glade. Han vant U19 og U21 EM med sitt land, og har noen troféer i skapet sitt, inkludert den italienske cupen. Jeg vil alltid huske en spesiell kamp. Italia U21 mot England U21 på Wembley. Alberto var banens beste spiller da Italia vant 3-0.

Prisen på spilleren skal i følge Liverpool Echo være 16 millioner pund, mens The Times og de britiske tabloidene sier 20 millioner pund. Italienerens store problem har vært de mange skadene. De siste årene har han vært ekstremt skadeplaget, og har hatt fem langtidsskader siden oktober 2007.  De siste tre årene har han kun startet 27 av 114 mulige ligakamper for AS Roma (23%).