- Ingen mental sperre

Liverpool har ikke vunnet to ligakamper på rad siden september, men Benítez avviser at laget har en mental sperre. God statistikk på Villa Park. Aquilani drømmer om plass i Italias VM-tropp.

Liverpool reiser til Villa Park for å forsøke å vinne to kamper på rad i Premier League for første gang siden september. Seier vil sende Liverpool tilbake på 7.plassen, etter Birminghams borteseier mot Stoke i går, og vil da ligge fire poeng bak Tottenham som nå innehar 4.plassen. Aston Villa falt til 5.plass etter Tottenhams seier mot West Ham.
- Jeg tror ikke vi har en mental sperre for å vinne to kamper på rad, sier Rafael Benítez til Liverpool Daily Post.

- Noen ganger spiller du bare ikke bra og noen ganger kan du være uheldig.

- Vi vet at Aston Villa befinner seg i en veldig god posisjon. De har troen og selvtillit, men vi må forsøke å vinne og redusere avstanden.

- Dersom vi ikke klarer det, vet vi at vi fortsatt må holde det gående fordi det er et langt løp.

- Vi har vært gode i andre halvdel de seneste sesongene. Vi må ha troen.

Aston Villa tapte 0-3 mot Arsenal på søndag. Benítez innrømmer at Liverpool kan ha litt fordel av 24 timer mer hvile.
- Det vil bli vanskeligere for dem etter å ha spilt på søndag, men vi har vært i denne situasjonen mange ganger.

- Det er merkelig dette med terminlisten. Jeg vet ikke hvem som gjør dette, men hver sesong har vi samme situasjon.

Rafael Benítez og Martin O'Neill har ikke alltid hatt et godt forhold, spesielt etter sagen om Gareth Barry. Benítez roser imidlertid nordiren for hva han fått til med Aston Villa.
- Han har gjort en god jobb. Tidligere har Villa gjort det bra i første halvdel av sesongen, og deretter tapt kamper. De har brukt noen penger, og de har gode spillere. De jobber hardt for å være blant de fire beste. De er der allerede. De vil ha mer selvtillit, så vi vet det kommer til å bli tøft for oss, uttalte Benítez før gårsdagens kamper.

- Kampen om 4.plassen kommer til å bli veldig hard fordi Villa, Tottenham og Manchester City gjør det bra. De forsøker å komme seg inn der. Man vet aldri hva som kommer til å skje. Vi må holde det gående.

Liverpool har en god statistikk borte mot Aston Villa. Anfield-klubben er ubeseiret på de seneste 11 besøkene på Villa Park, med seks seirer og fem uavgjorte som resultat. Forrige tap (1-2) kom i februar 1998. Villa har kun scoret i fire av disse oppgjørene, men jakter sin første ligadobbel over Liverpool i Premier League.

De røde har vunent syv Premier League-oppgjør på Villa Park. Bare på Goodison Park (åtte) har de vunet flere.

Triumfen mot Wolverhampton var kun Liverpools femte seier på de seneste 18 kampene i alle turneringer. De røde har tapt fire av de seneste seks bortekampene i ligaen, kun én er vunnet (mot Everton) og nettkjenning er notert i bare to av disse.

Aston Villa har seks seirer, to uavgjorte og ett tap hjemme i Premier League denne sesongen. Tapet kom mot Wigan i ligaåpningen. Ligaleder Chelsea ble beseiret 2-1 17.oktober.

Birmingham-klubben står med fire trepoengere, to uavgjorte og ett tap på de syv seneste kampene i Premier League. Manchester United er et av lagene som er blitt slått i denne perioden (1-0 på Old Trafford), mens Arsenal ble for sterke på Emirates Stadium på søndag (0-3).

Aquilani drømmer om VM
Alberto Aquilani tror at en god andre halvdel av sesongen kan styrke mulighetene til spill både for Liverpool og Italia. Midtbanespilleren håper å komme med i Italias VM-tropp til sommeren.
- Jeg slutter aldri å tenke på VM. Jeg gjorde det selv da jeg ble lagt under kniven. Jeg har et utmerket forhold til Italias landslagstrener (Marcello Lippi), men jeg vet at jeg har mistet mye tid. Jeg skal forsøke å gjenvinne plassen min fordi det vil være meget viktig for meg.