- Ingen Silva-kontakt

Guillem Balague sier at ingen lag har kontaktet Valencia om David Silva. Liverpool-interessen har kjølnet? Steve Finnan jages av flere. Liverpool-linket til Tyskland?

Ingen har kontaktet Silva
Guillem Balague er Sky Sports fotballekspert på Spania og har en egen website om fotballen i hjemlandet. I det siste har han fått mange eposter fra Liverpool-supportere angående en bestemt spiller; Valencias David Silva (bildet til høyre).

- Mange har spørsmål og kommentarer om David Silva i Valencia, sier Balague.

- Det som er helt klart på nåværende tidspunkt er at ingen, verken Liverpool eller andre lag, har tatt kontakt med Valencia angående Silva.

Ifølge Balague har Liverpool-manager Rafael Benitez til og med bekreftet overfor ham at Silva ikke er en spiller som han ser på akkurat for øyeblikket.

- Det snakkes for mye. David Silva er ikke et aktuelt transfer-mål for oss for øyeblikket, sa Rafa i et intervju med Balague.

Valencia gikk ifølge den spanske fotballeksperten tidligere ut og ville ha en budkrig om den ene av klubbens to juveler ved navn David (Villa var den andre red.anm), men Rafa ville ikke være med på noen budkrig. Han kunne strekke seg til å betale 20 millioner euro (180 millioner kroner) og ikke en cent mer.

Men det var før. Nå har spekulasjonene om Silva dukket opp igjen, ikjølvannet av spekulasjonene rundt framtiden til Xabi Alonso og Javier Mascherano i Liverpool.

Balague har fått et utall eposter fra Liverpool-supportere som lurer på om det allerede er kommet en enighet mellom Liverpool og Valencia. Svaret på det er, skal vi tro spanjolen, et klart nei.

- Det har i den senere tiden ikke vært kontakt mellom Valencia og Liverpool, eller noen andre engelske klubber. Det eneste har vært bud fra Barcelona og Real Madrid, men dette var som forventet. Til tross for dette er ingenting klart så langt denne sommeren.

Balague har gode kilder på Anfield også og han mener å vite at det ikke er noen mulighet for at klubben vil foreta seg noe angående Silva nå. De fleste av transferpengene er brukt på Glen Johnson. Dette inkluderer pengene fra salget av Robbie Keane i januar og de pengene som Portsmouth skyldte Liverpool etter salget av Peter Crouch. Noe av pengene er også brukt på å reforhandle avtaler med spillere som allerede er i klubben. Blant disse er Yossi Benayoun.

- Hadde han blitt solgt, ble David Silva (bildet til venstre) vurdert som en erstatter for israeleren. Nå som Yossi blir i klubben, så er det en enda mindre mulighet for at Liverpool kjøper David Silva. Men som ellers i fotballen så skal vi aldri si aldri. Kommunikasjonen mellom klubben og David Silvas representanter har vært åpne. Det har også blitt antydet at Manchester United kan være interesserte i Silva og når United møter Valencia i august vil nok Silva bli nøye gransket, skriver Balague på sin webside.

Balague har også fått flere spørsmål fra supportere som lurer på hvordan Valencia kan holde på sine to fremste spillere når de er nær konkurs.

- Det finnes ingen god forklaring på dette spørsmålet. På mange måter kan Valencia sammenliknes med Newcastle i England, en klubb som drives på grunn av oppslutningen blant folk og ikke på grunn av den gode jobben til eierne. Klubben tar rett og slett ikke sjansen på den forventede vreden fra supporterne som vil komme når eller hvis de selger unna de to beste spillerne. Så dermed fortsetter den usikre finansielle situasjonen i klubben, mens usikkerheten vokser blant spillerene. Spesielt gjelder dette David Villa, sier Balague.

Finnan til Premier League?
Som vi nevnte tidligere i dag så er den tidligere Liverpool-spilleren Steve Finnan på vei tilbake til Premier League. Iren finner seg ikke til rette i Espanyol og La Liga og var allerede i januar på vei til Hull.

Nå ble ikke den overgangen noe av, men både Stoke, Wolverhampton, Sunderland og Portsmouth skal være interesserte i 33-åringen, skriver Teamtalk.

Negredo til Stuttgart?
Etter at Stuttgart ikke fikk napp hos Real Madrids Klaas-Jan Huntelaar har de ifølge en spanske avisen Marca nå forsøkt seg på Alvaro Negredo i samme klubb. Den tidligere Liverpool-spilleren Markus Babbel er manager for bundesligaklubben og hadde et bud akseptert hos Huntelaar, men nederlenderen sa nei. Nå er han i søkelyset hos Tottenham.