- Ingen transferpenger i januar

Journalisten Guillem Balague hevder at Rafa Benitez ikke vil bli gitt midler til spillerkjøp i januar, og at manageren er avhengig av at nøkkelspillere er skadefrie.

Den spanske skribenten Guillem Balague skriver på sin nettside at det ikke finnes investorer eller penger for Liverpool med det første, og at Rafael Benitez er avhenger at man får Steven Gerrard og Fernando Torres i form og det samme med Alberto Aquilani. Balague er kjent for å ha god kontakt med Rafael Benitez, og hevder at kritikken som er blitt Liverpools manager til del er feil og at han isteden styrer et lag som presterer over sin vektklasse.

"Stemmer i media har vært unisone i at Benitez er å klandre for Liverpools nedgang, og fansen til Liverpool er i ferd med å gjenta den mantra.

Jeg er redd for at jeg ikke kan være enige med majoriteten. Først er det viktig å huske at Liverpool har en av verdens beste managere til å lede dem.

Tallet på £280M blir stadig gjentatt og er misledende for hvor mye penger Benitez har brukt. Rafa har brukt i gjennomsnitt £16M netto i hvert sitt år i klubben. Det er absurd å tenke at Pep Guardiola eller Jose Mourinho ville være i stand til å konkurrere om tittelen i Premier League med slike utlegg.

Jeg vet at Mourinho er godt informert om den finansielle situasjonen på Anfield. Han vet at dersom Liverpool skal konkurrere i toppen av den rikeste verden i verden, er det nødvendig med nye investeringer. Det er imidlertid ingen ting i horisonten. Følgelig, vil det heller ikke være et attraktivt tilbud for Jose.

Liverpool vil ikke ha noe transferpenger i januar, målet til Rafa er å få nøkkelspillerne som Gerrard, Torres og Aquilani friske nok til å bidro i flere kamper på rad. Det vil gjøre at Benitez kan ta ut sitt beste lag og få til fire eller fem seire på rad som vil stilne kritikken.

Hvis ikke Liverpool het Liverpool, ville de fått ros for å slå over deres vektklasse. Deres historiske byrde dikterer følelsene til fansen og influerer de som leder opinionen. Jeg vil hevde, når en legger vekt på at eierne konsentrerer seg om å redusere gjeld mer enn å styrke spillerstallen, at Liverpool heller har overprestert enn det motsatte.

Manageren må arbeide med mindre ressurser enn alle andre klubber som er forventet å vinne tittelen, mindre enn til og med noen klubber en forventer å komme blant topp seks, og derfor må alle dra sammen for å følge en stødig vei mot suksess på lang sikt.

Liverpool Football Club er ved en skillevei og derfor, skuffende nok, tror mange fans at det finnes en magisk snarvei heller enn veien mot stødig fremgang som Rafa prøver å lede klubben på."