- Ingen tvil om min hengivenhet

Benítez vil ikke snakke om klubbens finansielle situasjon. Avviser at han har vurdert stillingen sin. Slår tilbake mot eksperter. Feil å sammenligne Lucas med Alonso. For tidlig å bedømme Liverpool.

Etter rapportene har Liverpool kun £2M igjen å bruke på spillere før overgangsvinduet stenger. Disse ser nå ut til å bli brukt på 30-årige Sotiris Kyriakos fra AEK Athen. Rafael Benítez er lite villig til å diskutere klubbens finansielle situasjon, og avviser at han vurdert sin stilling.
- Min hengivenhet er det ingen tvil om. Jeg bestemte meg for å bli her på grunn av fansen og klubben. Jeg fortalte staben og mange av spilleren at vi forsøkte å utvide spillerstallen og beholde kjernen i laget. Det er 100% klart, og det engasjementet har ikke endret seg, sier Benítez til The Independent.

Benítez er lite ville til å snakke om overgangsbudsjettet.
- Jeg foretrekker å ikke snakke om penger, uttaler Benítez til Liverpool Echo.

- Speideravdelingen forsøker å finne spillere sånn i tilfelle. Man vet ikke hva som kan skje. Frem til siste dag må vi være klare.

På spørsmål om han er bekymret for stallens bredde, svarte han følgende:
- Egentlig ikke. Vi må jobbe med de spillerne vi har, og jeg er virkelig fornøyd med dem.

- Vi har gode spillere med kvalitet og unge spillere som kan lære og bli bedre gjennom sesongen.

- Hvis de unge spillerne får flere sjanser, vil de få erfaring. Forhåpentligvis med hjelp fra seniorspillerne vil det være nok for oss.

Benítez er også mektig irritert over flere fotballeksperters uttalelser. De har antydet at fraværet av Xabi Alonso var hovedgrunnen til den skuffende førsteomgangen mot Tottenham. Det er ikke grunnlag for å vurdere Liverpool før Alberto Aquilani, Alonsos erstatter, er skadefri på høstparten.
- Det er lett for disse såkalte fotballekspertene å snakke om kampen når de ikke ser treningene, sier Benítez til The Independent.

- Aquliani er en spiller med kvalitet. Enhver manager i Italia snakker om pasningene han kan gi Steven Gerrard. Men det er lett for folk å kritisere på tv. De har aldri ledet et lag som har tapt en kamp, og heller ikke vunnet én!

Lucas Leiva var en av spillerne som fikk kritikk etter Tottenham-kmapen, men Benítez kan likevel komme til å benytte Javier Mascherano og Lucas Leiva sentralt på midtbanen når Stoke kommer på besøk.
- Det er ikke rettferdig når folk forsøker å sammenligne Lucas med Xabi Alonso, sier Benítez til pressen.

- For meg var Reina, Johnson og Lucas de tre beste på banen på søndag. Lucas jobbet så hardt. Han har den rette innstillingen, og han ønsker å være her.

- Noen eksperter som snakker for mye, kan ikke fotball. Lucas og Alonso er to ulike typer som spillere. Vi hentet inn Alberto Aquilan for å erstatte Alonso.

- Det er lett å kaste seg over Lucas istedenfor å snakke om Gerrard eller Torres.

Benítez mener det er for tidlig å bedømme Liverpool etter kun én ligakamp.
- Jeg er overrasket over reaksjonene etter den første kampen og kommentarer om våre utsikter for sesongen. Det er for tidlig å bedømme.

- Vi er skuffet over resultatet. Vi spilte ikke bra i første omgang,

- Men vi må se på de problemene vi har hatt under pre-season. Jeg prøvde å "beskytte" laget med det systemet vi brukte til å være kompakte.

- Vi spilte ikke bra i første omgang mot Spurs, men forbedret oss mye i den andre omgangen. Nå har vi en annen kamp raskt etterpå. En seier vil gjøre ting enklere, men jeg regner med lignende kommentarer fra kritikere om vi ikke vinner.

- For å endre på det må vi spille bra og vinne. Spillerne vet at det ikke var bra og at vi må forbedre oss. Men jeg var fornøyd med oppofrelsen til spillerne. De jobbet veldig hardt.