- Insúa fortjener sjansen

Benítez hyller Insúa etter at argentineren har blitt innkalt i landslagstroppen for første gang. Roser speidernettet for å ha oppdaget spilleren. Ikke lett å forberede laget til Sunderland-kampen.

Rafael Benítez synes det er fullt fortjent at Emiliano Insúa har blitt tatt ut i Argentinas landslagstropp til de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Uruguay og Peru. Backen har vært fast i Liverpools startoppstilling denne sesongen.

- Det er veldig gode nyheter for ham og for oss, uttaler Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Han er en ung spiller som gjør det veldig bra for oss. Når dere snakker om unge spillere, er ideen å forsøke å forfremme dem.

- Han spiller kamper for oss, og der er fantastisk for ham. Forhåpentligivs vil det være bra for landet hans også.

Benítez berømmer også speiderapparatet i klubben som oppdaget Insúa i Boca Juniors.
- Emiliano var en veldig god signering av vår speideravdeling - en ung spiller med potensial og kvalitet. Det var en veldig god forretning fordi prisen var god.

- Jeg synes han har vært en fantastisk signering for oss.

- I fjor var det tre eller fire klubber som forhørte seg om ham, men vi sa nei. Vi ønsker å beholde ham fordi vi er meget fornøyd med ham. Han er en ung spiller som ønsker å forbedre seg, og det er positivt for oss fordi han spiller med gode spillere .

Liverpool har 16 spillere på landslagoppdrag, og Benítez innrømmer at landslagsavbrekket ikke gjør det enkelt å forberede laget til Sunderland-kampen.
- Det er virkelig vanskelig fordi vi ønsket å snakke med spillerne og analysere Chelsea-kampen, men det kan vi ikke fordi de er av gårde.

- Vi kan ikke trene eller forberede oss skikkelig til den neste kampen, men vi er i hendene på forbundene.