- Jeg er ikke garantert plass på laget

Arbeloa avviser at han har klippekort på høyrebackplassen. Han jobber hardt med innlegg og avslutninger for å bli bedre. Spanjolen imponert over Insúa.

Alvaro Arbeloa er Liverpools soleklare førstevalg på høyrebacken. Philipp Degen har gått skadet omtrent hele sesongen, så konkurransen om backplassen er nærmest fraværende. For tiden er også Arbeloa på skadelisten, og Benítez har latt Martin Skrtel og Javier Maschernao vikariere, med vekslende hell.
- Ingen kan være sikker på noe i en stor klubb som denne. Jeg vil aldri anse meg selv for å være garantert en plass på laget, uttaler Arbeloa til LFC Magazine.

- Jeg tror ennå jeg kan bli bedre. Forhåpentligvis vil det skje om jeg fortsetter å jobbe hardt hver dag.

- Jeg trener på innlegg og skudd hver dag, spesielt på innlegg. Jeg kommer ofte i fine posisjoner, så jeg må kunne slå gode baller til spissene.

26-åringen trives i aksjon for de røde.
- Jeg nyter kampene. Det er ikke enkelt for en forsvarer å gjøre det fordi det er veldig seriøs jobb å utføre. Målscorere og angripere kan være lykkeligere på banen fordi de er satt til å gjøre de bedre delene i fotball.

- Vi må være sikre på at vi ikke begår feil. Vi skriker mye, akkurat som Carra og Martin Skrtel. Carra gjør det til alle. Derfor trenger ikke jeg å gjøre det så ofte.

Arbeloa er veldig imponert over det 20-årige Emiliano Insúa har prestert på førstelaget.
- Emiliano har definitivt de kvalitetene som trengs, fastslår Arbeloa.

- Han er ung, men har flott teknikk. Han har sett bra ut når han har vært involvert med førstelaget. Hvis han kan fortsette fremgangen, er jeg sikker på at han vil bli en stor spiller for oss.