- Jeg husker da vi røk ut i Basel

Jamie Carragher reflekterer over egen innsats i europacupene, og slår fast at Liverpool har nådd langt siden hans første kamp for klubben. Wenger mener Liverpool har vært uheldige de siste ukene.

Da Jamie Carragher spilte seg inn i førsteelleveren til Liverpool i 1997 var spill i Champions League bare en fjern drøm for scouseren. Nå står forsvarsspilleren bokført med 122 kamper i Europa for klubben, og han kan smykke seg med både vinnermedalje og tapermedalje fra Champions League-finaler.

Når han skal reflektere over det han har vært med på i Champions League, er finalen i Istanbul for snart fem år siden det soleklare høydepunktet. I motsatt ende av skalaen finner vi kvelden for sju år siden da Liverpool spilte 3-3 borte mot Basel, og ikke klarte å ta seg videre fra gruppespillet.

- Jeg tror ikke på flaks og uflaks. Noen vil kanskje hevde at vi ikke ville stå i fare for å ryke ut av Champions League dersom en av våre spillere ikke hadde glidd i siste spilleminutt mot Lyon, men over tid kan du ikke bruke slike ting som unnskyldninger, uttaler visekapteinen til Echo.

- Slike ting skjer i fotball, og slike ting skjer med alle klubber. Vi må spille bedre, og det har vi ikke klart så langt i årets Champions League. Men vi tror fortsatt vi kan gå videre.

- Jeg husker kvelden da vi røk ut i Basel. Det var en enorm skuffelse. Vi gikk 11 kamper på rad uten å vinne i ligaen den sesongen, og endte på femteplass. Men vi slo Manchester United i ligacupfinalen.

- Etter dette har vi prestert veldig bra i Champions League, men det er erfaringer som den fra Basel som viser at du ikke kan ta noe for gitt. Folk forventet at vi skulle ta oss lett videre fra denne gruppa, men det skjer ikke når du ikke presterer på banen. Nå får vi bare sørge for å slå Debrecen, og dersom Fiorentina samtidig slår Lyon er det intet mer vi kan gjøre.

Carragher, som spiller sin kamp nummer 596 for Liverpool i kveld, forteller at spillerne ikke har tenkt tanken på at det blir spill i Europaligaen om så skjer.

- Vi har ikke snakket om det som gruppe, og ingen av spillerne har tenkt på det i det hele tatt. Skulle vi ende opp i Europaligaen, vil vi forsøke å vinne den. Både jeg og Steven Gerrard var med på laget som vant UEFA-cupen i 2001, og på mange måter var det seieren som brakte Liverpool tilbake på europakartet. Vi hadde noen store kvelder i Europa under Gerard Houliier, og kvaliteten på Europaligaen denne sesongen er like god som i UEFA-cupen den gangen.

- Det faktum at folk nå mener det er krise for oss å ikke gå videre fra gruppespillet, viser bare  hvor langt klubben har nådd siden den gang.

Carragher tar det heller på ingen måte for gitt at Liverpool kan spasere seg til en lett seier i Ungarn i kveld.

- Debrecen forsvarte seg veldig bra da vi møttes på Anfield. De har slitt litt etter det, men dette er en enorm kamp for dem, og de vil se sitt snitt til å ta en stor skalp.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Wenger mener Liverpool har vært uheldige
Arsenal-manager Arsene Wenger synes synd på Liverpool, etter Anfield-klubbens svake resultater i høst. De røde ligger 13 poeng bak Chelsea 13 kamper inn i sesongen, og i kveld kan Benitez' mannskap ryke ut av Champions League.

- Jeg har enorm sympati med Liverpool. Det er en klubb med en storslått historie. Jeg har også enorm respekt for deres supportere, som for meg alltid har fremstått som førsteklasses, uttaler Wenger til Arsenals offisielle nettside.

- Jeg så litt av kampen mot Manchester City, og det virket som supporterne var litt nervøse, for jeg har aldri opplevd dem så stille før. Jeg føler at Liverpool har vært litt uheldige de siste seks ukene. De har ikke fått det de har fortjent fra kampene de har spilt, legger han til.