- Jeg lærte av rettsaken

Steven Gerrard forteller om den nylige rettsaken, fremtiden med Liverpool og å være spiller under en manager som Rafael Benitez.

I et langt intervju med Daily Mail går Stevie G blant annet gjennom hans møte med rettsapparatet, hva han ønsker med Liverpool FC og om det Rafael Benitez forlanger.

Om rettsaken
- Jeg har alltid hatt en klar oppfatning av hvordan fotballspillere skulle oppføre seg. Jeg mener det er viktig. Det har ikke med å skape en image, men jeg vet at mange unger ser opp til meg. Jeg følte at jeg hadde sviktet dem.

- Jeg var bekymret over at folk ikke ville like meg i samme grad og derfor var frifinnelsen så viktig. Under rettsaken hørte jeg hva som ble sagt av aktoratet og skrevet i avisene og tenkte: "Jeg håper ikke folk tror jeg er slik."

- Rettsaken forandret meg. Jeg måtte lære av det, lære at jeg ikke skulle være på feil sted til feil tid. Fra nå av, hvis vi vinner 5-1, jeg scorer to mål og vi topper ligaen, vil jeg ikke lenger feire på en bar med mine venner. Jeg vil gå for å få noe å spise og være hjemme igjen innen halv elleve. Vi får godt betalt og må ofre noe.

- Til tross for frifinnelsen, jeg trivdes ikke et minutt under rettsaken, det var ikke et øyeblikk hvor jeg følte meg stolt. Jeg angrer på at jeg ikke gikk hjem da jeg kunne ha gjort det og må akseptere at noen mennesker alltid vil se på dette som en ripe i lakken. Til tross for at jeg fikk den avgjørelsen jeg synes jeg fortjente.

- Jeg vil tenke meg mer om nå, selv når jeg er på ferie. Jeg vil anta at jeg har seks år igjen som profesjonell fotballspiller. Det er ikke så lenge i å ta et slikt valg.


Om å spille for Liverpool
- Hvis jeg aldri vant ligatittelen vil det bli noe jeg savner og som etterlater et hull. Selv om Liverpool ikke lenger skulle kjempe om gullet vil jeg finne det vanskelig å forlate klubben. Jeg kan vinne 90 % av mine medaljer her og et ligamesterskap et annet sted, og den siste medaljen vil ikke bety så mye.

- Jeg har vært en del av denne klubben siden jeg var åtte år. Jeg kan huske min første finale, Worthington Cup mot Birmingham i Cardiff. Folk svermet rundt spillerbussen, mens jeg satt der og så på deres ansikter. Fra det øyeblikket følte jeg meg som en del av noe mer enn et fotballag. Jeg kunne ha vært en av dem. Jeg følte et ansvar, og det gjør jeg fortsatt.

- Nå prøver vi å overføre de følelsene til de utenlandske spillerne. Vi prøver å forklare hva det betyr at 6000 fans reiser til en bortekamp mot Leeds United på en tirsdagskveld i Carling Cup, når alle andre sier at det er en turnering som ikke betyr noe.


Om Rafa Benitez
- Selv etter fem år med Rafa, føler jeg at jeg må gjøre ham fornøyd, at jeg ønsker å imponere i hver kamp jeg spiller. Store managere er slik.

- Det er når du ser hvor mye de legger i det, små ting de legger merke til, at du forstår hvor hardt de arbeider. Rafa vil komme med et poeng og du tenker, "har ikke denne karen et liv?", fordi det virker så ubetydelig men er likevel det som skiller han fra andre.

- Jeg kan komme inn etter å ha gjort en god kamp, scoret seiersmålet i siste minutt og føler meg veldig bra, og Rafa kommer bort og snakker om et innkast hvor de vendte spille og jeg kom for sent inn i presset. ?Hvis du ønsker det kan vi gå ut og jeg kan vise deg?, vil han si.

- Eller du har hatt en rad med 10 kamper hvor du har vært i god form og han kommer med en DVD hvor han har laget seksjoner med hva som er bra og hva som ikke er bra. Du undrer på når han sover.

- Da han først kom ville han si til meg "venstrefoten, venstrefoten" eller jeg ville sende av gårde et skutt og han ville si "treff målet", og jeg ville tenke at det er jo f### det jeg prøver å gjøre.

- Jeg ville si til folk at jeg var 26 år og ikke trodde jeg kunne bli noe bedre med venstrebeinet, men noen uker senere ville jeg score med mitt venstre og han ville ta fram et lite smil og si "heldig mål i dag, venstrefoten og du traff", og så forstår jeg poenget.

- Du forstår måten han utfordrer deg på og at du som spiller enten forstår det og kjemper, eller ikke, og at det bare kan være en vinner.