- Kritikken av Rafa er fjollete

Liverpool-legenden Kenny Dalglish karakteriserer kritikken av Rafael Benitez sitt laguttak i kampen mot Portsmouth som fjollete. King Kenny mener at de røde fullt ut fortjente de tre poengene.

Benitez valgte som kjent å starte med karer som Xabi Alonso, Dirk Kuyt, Albert Riera og Fernando Torres på innbytterbenken på Fratton Park. Selv om seieren ble sikret først i kampens siste minutt, mener Dalglish at den var fullt fortjent.

- Rafael Benitez har igjen blitt utsatt for fjollete kritikk. Jeg mener at formasjonen han valgte på Fratton Park var utmerket. Alle virket sikre på sin rolle i laget, og når spillerne er det vil du alltid ha en sjanse. Folk ser ut til å overse fullstendig hvilken effekt Rafas valg hadde på Portsmouth, sier Dalglish til LFC Magazine.

- Jeg vet ikke i hvor stor grad Rafa fikk drillet formasjonen med sine spillere på forhånd, men ved avspark visste i alle fall alle hva de skulle gjøre. Portsmouth ble tatt på senga, da Tony Adams og hans spillere møtte en ny og uventet formasjon, legger han til.

- Hadde vi tatt bedre vare på sjansene våre ville Rafas valg av formasjon blitt hyllet som et genistrek. Det tok Portsmouth en time og ett bytte før de kom inn i kampen. De to målene de fikk var det mulig å unngå, men det var lite manageren kunne gjøre fra sidelinja for å forhindre dem.

- Media beskrev dette som et heldig resultat. Men ingen vet hva som ville ha skjedd om laget som mediene ville hatt på banen fra start virkelig hadde startet kampen. Selvsagt hadde vi litt hell med oss, men vil virkelig noen påstå at vi ikke fortjente å vinne denne kampen? Jeg tror ikke det, avslutter Dalglish.