- Liverpool må forstå hvor gode de er

Mark Lawrenson tror Rafa og Liverpool kan snu den dårlige trenden, hvis spillerne skjønner at de er bedre enn resultatene i det siste. Ni kamper til neste møte med en av de fire store.

Den tidligere midtstopperen Mark Lawrenson skriver i sin spalte i Liverpool Daily Post at de helrøde er gode nok til å reise seg, hvis manager Rafael Benitez greier å overbevise sine spillere om hvor gode de egentlig er.

"Troen synes å ha forsvunnet i Liverpool - og den må komme fort tilbake. I korthet, spillerne må igjen forstå hvor gode de er.

Rafael Benitez vil ikke finne svaret på de nåværende problemene ved å lete etter transferpenger i januar eller bry seg om hva Jurgen Klinsmann eller Graeme Souness sier. De er bare forståsegpåere som uttrykker en mening.

Fotballmanagere tar ut sitt beste lag og motiverer spillerne. Det er alt Benitez må konsentrere seg om nå.

Det syntes å fungere mot Arsenal ut fra hvordan Liverpool begynte på søndag. De var klare fra start og hvis førsteomgangen hadde vært ti minutter lengre ville de ha ledet med mer enn et mål. Men hvis det skal bare et baklengs til for å bringe deg helt ut av fatning da er den andre scoringen avgjørende, og det understreker samtidig at det er klare spørsmål angående selvtillit.

Ved 1-1 går man for å vinne, men Liverpool synes for øyeblikket å mangle den overbevisning som skal til for å komme tilbake etter smeller.

Selvmålet til Glen Johnson er bare slikt som skjer og noe Liverpool hadde trengt selv, men når ting går i mot deg må du sørge for din egen lykke.

Liverpool er fortsatt gode nok, det er det ingen tvil om.

Når Fernando Torres er tilbake i kampform, har Benitez sin sterkeste tropp å velge fra og tiden er inne for å fortelle dem hvor gode spillere de er. Selv Torres og Steven Gerrard trenger det, bare for å gi dem et ekstra løft.

Hvis laget starter mot Wigan som de gjorde på søndag, da kan trenden endelig snus.

En ting som Benitez har til sin fordel, og noen vil si at han er heldig som har Anfield, er at publikum forstår og ønsker å støtte laget. De vet at dagens Liverpool er mye bedre enn hva resultatene viser og at spillerne har det som skal til for å kunne snu dette.

Benitez må ta ut sine beste spillere, se dem inn i øynene og minne dem om hvor gode de er. Hjemme mot Wigan er en perfekt sjanse til å bevise det. Noen ganger behøves det også bare en kamp og et godt resultat og "bang"! Du er tilbake."


Liverpools ti neste kamper i Premier League:
16/12 Wigan (h), 19/12 Portsmouth (b), 26/12 Wolverhampton (h), 29/12 Aston Villa (b), 10/1 Tottenham (h), 16/1 Stoke (b), 26/1 Wolverhampton (b), 30/1 Bolton (h), 6/2 Everton (h), 10/2 Arsenal (b).