- Liverpool vil reise seg

Den dårlige åpningen til de helrøde gjør at mange blikk rettes mot tapet av Xabi Alonso som en viktig årsak, men spanjolen selv mener at hans tidligere lagkamerater kommer tilbake.

Pasningsgeneralen Xabi Alonso ble Liverpools rekordsalg da han gikk til Real Madrid i sommer. Alberto Aquilani ble hentet inn fra Roma for drøyt halvparten av salgssummen på £30M, men italieneren er ventet å være ute i minst en måned til etter å ha foretatt i ankeloperasjon under pre-season.

I hvert fall midlertidig har brasilianske Lucas tatt over rollen til Xabi. 22-åringen fikk bra kritikk etter de sesongens første to kamper mot Tottenham og Stoke, men mange fingre ble rettet med den blonde midtbanespilleren etter at hans selvmål gjorde at de røde kom under mot Aston Villa på mandag i en kamp hvor det ble nederlag 1-3 foran The Kop og Liverpool slet med å skape store sjanser. Ikke minst manglet den kreativiteten på den sentrale midtbanen som Alonso stod for, og som paret Mascherano og Lucas ikke greide å bidra med.

Kritikere mener at Javier Mascherano og Lucas Leiva blir for like på midten i det 4-2-3-1 systemet som Rafael Benitez benytter. Manageren avviser imidlertid å forandre system, og forsvarer Lucas som erstatter for Xabi Alonso. Et ønske blant mange fans om at Steven Gerrard blir flyttet ned sentralt og man setter inn en annen spiller, for eksempel Yossi Benayoun, bak Fernando Torres på topp, virker dermed ikke å bli oppfylt med det første.

Kritikken vil øke dersom Liverpool ikke umiddelbart snur sin dårlige innledningen av sesongen med gode resultater i de neste kampene mot Bolton og Burnley. I Spania er Xabi Alonso en av dem som mener at laget som fulgte Manchester United til døra i fjorårets ligamesterskap vil finne tilbake til de taktene, og hevder samtidig at hans avgang ikke er en viktig årsak til tapene i august.

- Liverpools dårlige start under de tre første kampene er ikke normalt, men jeg tror ikke min avgang er vært noe avgjørende, forklarer Alonso til spansk presse.

- Spillere er ikke uerstattelige og dette er bare begynnelsen på sesongen. Jeg er overbevist om at laget vil komme tilbake.