- Lucas har vært utmerket

Kenny Dalglish, nå ambassadør i Liverpool FC, tar til orde for at Lucas Leiva har vært en av de han synes har stått fram positivt for de røde denne sesongen.

I sin spalte i "LFC Weekly" (tidligere LFC Mag) sparer ikke King Kenny på rosen av brasilianeren, som har fått full tillit på den sentrale midtbanen av Rafa Benitez etter at Xabi Alonso forsvant i sommer og Alberto Aquilani fortsatt trener seg opp etter operasjon.

"En av de tingene som har imponert meg mest siden starten av sesongen har vært formen til Lucas sentralt på midtbanen. Det er en posisjon som blir studert nøye etter at Xabi Alonso forlot klubben i sommer, men jeg synes den unge brasilianeren har høynet sitt nivå og stått fram.

Gutten har hatt sine kritikere siden han kom til England fra Sør-Amerika, men han har aldri latt det påvirke seg. Han har arbeidet hardt med sitt spill, lyttet til råd som han har fått og benyttet det i praksis. Han har fått et stort ansvar av manageren og det virker som at han trives med det. Når du har spillere som Gerrard, Torres, Kuyt og Benayoun som scorer mål, da er det lett å overse mer anonyme spillere som Lucas, men han har vært utmerket siden starten av sesongen.

Du kunne allerede under pre-season se at han trives med sin fotball og hadde som mål å gjøre maksimalt ut av denne sesongen. Han har hatt to sesonger til å akklimatisere seg til Premier League og det ser ut som at han er i ferd med å utvikle seg til å bli en innflytelsesrik del av laget.

Jeg synes hans spill mot Burnley var det beste han har gjort denne sesongen, og jeg vet at han måtte ta en sprøyte for å kunne spille. Han hadde vært i Brasil for å være med landslaget og det vil ha vært lett for ham å si at han ikke var kampklar mot Burnley og hvilt med den smellen han hadde, men han var isteden bestemt på å spille med smerter og presterte en topp kamp.

Det er hva du ønsker å se. Det vil ha imponert manageren, hans lagkamerater vil sette pris på hans innstilling og, håper jeg, også fansen.

Da han kom til Anfield ble han beskrevet som en "box-to-box" spiller, og de kan se hvor villig han er til å bli med framover for å delta i angrep. Han har vært uheldig som ikke har scoret et par mål, men jeg er sikker på at dersom han fortsetter slik han stevner frem nå, vil heller ikke målene være langt unna."